perjantai 12. elokuuta 2011

Mitähän tässä odotellaan?

Hiljaista on Keski-Karjalassa kunnallisella rintamalla. Kesälahti hakee lisärahaa valtiolta. Rääkkylä vastailee hallinto-oikeuden lisäkysymyksiin. Kitee odotta Kirsi Hämäläistä. Tohmajärvi on hiljaa kuin se kuuluisa neste sukassa.
Helli antaa odottaa ulostuloaan uudessa tilanteessa. Miten pitkään. Tuollista on hävinnyt yksi jalka. Luulisi, että sen on huomannut myös tuolilla istunut.
Henna Virkkunen värkkää omia suunnitelmiaan kunnille. Mitä ministeri meinaa ohjeistaa, se näkynee syksyllä. Kysymyksessä ovat kuitenkin vain ohjeet. Mahtavatko ne näillä leveysasteilla meinata muuta kuin hämmennystä. Ei muuta. Pahasti pelkään. Lakeja meille pitää muuttaa, ennenkuin tokenemme. Emmekä aina sittenkään.
*******
Olen seurannut, sikäli kun siihen on ollut mahdollisuutta Keski-Karjalan kuntien ja Hellin oikeudenkäyntiä Rääkkylää vastaan. Koko juttu on tavalliselle kuntalaiselle käsittämätön. Näyttääkin siltä, että asia on lähtöisin puhtaasti virkamiehiltä ja heidän tarkoitusperiltään. Jutussa ei tule kukaan voittamaan. Häviäjiä ovat kuntalaiset, jotka maksavat turhan oikeudenkäynti kulut.
Kun näyttää, että oikeudenkäynti keskittyy euroihin, ihmetyttää miten korvauksia voidaan määrätä tekemättömästä työstä. Sitä näytetään Rääkkylältä vaadittavan.
Kuntien käyttämät lakimiesten palvelut nousevat jo nykyisellään kymmeniintuhansiin euroihin. Ne lienevät todellisia ja maksajat samoin. Maksajia ei löydy käräjöinnin aloittajista. Niitä ovat veronmaksajat.
Anskattoo miten asiat etenevät.

1 kommentti:

Rita kirjoitti...

ASIJA VILIPITÖN!

Kahellaan, sannoo kitteeläiset (vaikka silimät kiinni).