sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Tämä on 600:s blogikirjoitukseni

Vasta nyt olen ryhtynyt ajattelemaan onko tässä mitään tarkoitusta tai järkeä. Tiedonjakoa tuskin. Oikea tieto tulee virkamiehiltä ja vaaleissa valituilta luottamushenkilöiltä. Näin he ovat sanoneet.
Mitään näistä jutuista ei maksa kukaan. Mihinkään en näillä kirjoituksillani pyri. Jäljelle ei jää montakaan motiivia, miksi kirjoittaa. Kyllä nämä jutut menevät terapian puolelle. No, ei sentään yksin. Lukijoita on riittänyt toistaiseksi. Se taitaa olla paras kannustin kirjoittajalle. Eli en vielä lopeta kirjoittamista.
******
Olin tiedotustilaisuudessa. Tohmajärven kunta oli kutsunut lehti-ilmoituksilla kuulemaan, mitä järven ennestämiselle kuuluu. Sitä selvittämässä oli kunnanjohtaja Olli Riikonen, luonnonsuojelun puolelta Sanna Kasurinen ja hankevetäjä Pentti Heinonen.
Paikalla oli yleisöä arviolta parikymmentä henkilöä. Pääasiassa peijonniemeläisiä.
Tarkoitus oli selvittää tulevaa hanketta, joka sisältää järveen laskevien vesien puhdistusta, vesikasvillisuuden poistoa ja virkistyskäytön vahvistamista.
Tulevan hankkeen kustannusarvio on rapiat 1,5 miljoonaa euroa. Prosentteina se jakautuisi niin, että EU:lta tulisi 50%, kunnalta 45%, Vapolta 3%, metsäkeskukselta 1%, seurakunnalta 0,7% ja osakaskunnilta 0,3%.
Hankkeen suurin virkistyskohde on Kirkkorantaan suunniteltu yleinen uimaranta. Se edellyttää massiivisia ruoppauksia rantaan (leveys n.300m. ja selälle päin n. 100m) Paikalle on suunniteltu myös tarvittavat rakennukset pukeutumis- ja grillipaikkoineen.
Yleisen uimarannan rakentaminen 20 metrin päähän hautausmaasta edellyttänee vielä tarkempaa harkintaa, päätöksiä kirkkovaltuustolta, sopimuksia kunnan kanssa rannanhoidosta, puhtaanapidosta, vuokra-ajasta j.n.e. Seurakunnalla on kilometrikaupalla rantaa, joka sopii uimarannaksi. Rannan puutteeseen ei hanke kaatune. Sijainnista on syytä päättää luottamushenkilöpohjalta.
Tunteet käyvät kuumana järven kohtalosta edelleen. Peijonniemeläiset kysyivät mistä mahtaa lahdesta löytyä Hentonäkinruohoa, joka estää kasvillisuuden poiston umpeen kasvavasta Peijonniemenlahdesta. He eivät ole kasvia nähneet. Kukaan paikalla olleista ei neuvonut mistä ko. kasvia löytyy.
Palaan järvikeskusteluun myöhemmin.

1 kommentti:

lahjattomat kirjoitti...

Onnea saavutuksesta - tapahtumarikas aikakausi vaatii reaaliaikaista seurantaa. On siinä varmaan pottua ja silliä kulunut energiantarpeiksi.

Varmaan myös muiden medioiden edustajat kiittelisivät, jos vain ilkeäisivät tunnustautua aktiivilukijoiksi. Taustatieto kun ei taida olla pahaksi yhden totuuden tiedotusympäristöissäkään. Etenkään niille jotka harrastavat kirjurijournalismia sanelun mukaan.

Päättäjät lukevat niin ikään palstaa, onhan inhimillinen piirre se, että on mukava lukea itsestä, vaikka sitten joskus hiukan kriittiseenkin sävyyn.

Jotta onnea vaan valitsemallasi tiellä. Sille tullaan asettelemaan uskoakseni jatkossakin piikkimattoja, mutta ota täyskumipyörät käyttöön!