tiistai 29. kesäkuuta 2010

Oikeat asiat, väärät henkilöt.

Otsikon asia tuli mieleeni, kun luin Nelosten pääkirjoitusta. Esa A. Luukkainen toi pienen asian esiin kokeiltavaksi Potsipäivillä.
Potsipäiviä mainostetaan vanhojen ystävien ja nykyisin toispaikkakuntalaisten kohtauspaikkana. Onko se sitä? Minä vaan kysyn.
Ihmisiä on torilla pilkkopimein. Kulmien alta kyyräillään kukahan se tuokin tutun näköinen on? Mieli tekisi mennä juttusille, mutta en taida uskaltaa. Voi saada tylyn vastaanoton.
Ja paskat. Kuka se Potsipäiville tulee isottelemaan? Ei kukaan. Tuttuja sinne mennään tapaamaan. Mitä pitempi aika entiseen tapaamiseen, sen parempi juttu nyt.
Ei paikalle tulijoita kiinnosta pitkät puheet. Ei torille saada rahallakaan tarpeeksi valovoimaisia valtakunnan tähtiartisteja. Tuttuja sinne mennään katsastelemaan.
Nimilappu rintaan. Siihen nimi ja teksti: Saa puhuttaa. Loistava idea.
*****
En usko sen kelpaavan Potsipäiviä ylläpitävälle järjestelmälle. Se koostuu kunnan virkamiehistä ja eräistä järjestöjen napahenkilöistä.
Aikoinaan oli parin innokkaan henkilön ideoima ja vetämä Hymy Herkässä Tohmajärvellä projekti.
Hanke onnistui kerran, mutta ei saanut jatkoa. Hanketta kehuttiin, mutta tietyllä taholla vastustettiin. Oliko vetäjinä väärät henkilöt.
Saman kohtalon sai julkisuuskynnyksen ylittänyt Suomen mestaruuskisat Paskan heitossa. Kilpailusta tykättiin ja sille naurettiin, mutta ei kelvannut kunnan kulttuurikuvasta vastaaville. Ideoija ja vetäjä tässäkin taisi olla väärä henkilö.
Kiteellä oli loistava kaupungin imagon ylläpitoprojekti, joka perustui pontikkaan. Sen ampuivat alas asiaa ymmärtämättömät mutta vallassa olevat kiteeläiset.
Tohmajärven tämän kesän vetoasiaksi näytetään vaihdetun uudet liput pylväisiin. Se sopii hyvin. Ei tarvitse käyttää päätään ideointiin. Tilaa uudet liput puhelimella ja antaa käskyn teknilliseen toimistoon ja siirtyy hyvin ansaitsemalleen vuosilomalle. Somasti lippu hulmuaa kesäisen Kemien leppeässä tuulessa.
*****
Kemien työväentalolla on tulevana perjantaina klo 19,00 Lahjattomat Blues illanvietto.
Toivottavasti ohjelmaa on sen verran, että lysti naurattaa ja, että ohjelmaan voi tehdä muutoksia. Se kuvaa yleensä ohjelman tasoa. Niin nytkin mutta toivottavasti alaspäin. Ollaanhan tosi lahjattomia monessa mielessä.
Porista asti on viime vuosina tultu näyttämään kyvyttömyyttään. Niin nytkin. Niin ja onhan meillä omat onnettomamme, minä mukaan lukien.
Toimin tilaisuuden juontajana ja lupaan, että munaan itseni tällä kertaa totaalisesti. Tästä olen antanut itselleni takuun. Sopii tulla paikalle katsomaan.
Jotain yllätyksiä entiseen on tulossa.
Mottoni: Kun metsä lähenee, vauhti vain kovenee.

1 kommentti:

lahjattomat kirjoitti...

on tainnut tuunanen ottaa mottonsa tohmajärven kunnan strategiapapereista, hahhahhahahhahhahhahahhhahahhhaahhahahahhahahahhhahahhahah...