keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Selitystä ja johdattelua

Edellinen kirjoitukseni loppui lyhyeen. Tämä kompuutteri toimii omapäisesti. Katkaisee jutut mistä haluaa ja lähettää ne minne haluaa. Lukijan on syytä tietää tämä. Tämä osa on sitä selittelyä.
******
Johdatteluksi lukisin paperilehdissä olleen jutun, jossa Kesälahden entiset ja nykyiset kunnanjohtajat vakuuttelivat: ...OLKAAMME SIIS KESÄLAHTELAISIA.
Juttu saattaa olla selittelyä huonosta taloudenpidosta. Ei tosin vakuuttavaa siinäkään. Mutta jos juttu on tehty ohjailuksi kuntalaisille ikään kuin ainoana vaihtoehtona, ollaan kaukana kunnallisesta demokratiasta.
Eikö itsenäisyysasia ole kuntalaisten asia. Heidän mielipidettään ja tahtoa tulisi kysyä ja kuunnella. Kunnanvirkamiesten ja luottamushenkilöiden pitäisi sitten noudattaa kuntalaisten tahtoa. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa voisi kysäistä mitä mieltä ovat kuntalaiset itsenäisyydestä. Hehän tulevat maksamaan viulut.
******
Tohmajärvellä on luovutettu kahdet nimilistat, joissa kuntalaiset kysyvät oikeuksiensa perään. Toisella listalla kysyttiin mihin suuntaa, Joensuuhun vai Kiteelle pitäisi yhteistyötä suunnata. Kunnanjohtajan ja luottamushenkilöiden niukalla enemmistöllä vastattiin: Tohmajärvi pysyy itsenäisenä kuntana. Siis hyvää päivää, kirvesvartta.
Nyt on yhteistyö Keski-Karjalassa edennyt vaiheeseen, jossa niin kunnanjohtajat tahtoen ja luottamushenkilöt tyhmyyttään ovat sivuraiteella itsenäisestä ja kuntien keskeisestäkin yhteistyöstä. Valta (ei vastuuta) on luovutettu virkamiehille niin Hellissä kuin sos.- ja terveyslautakunnassakin. Sitä ei tässä tarvitse todistaa. Käykää lukemassa kyseisten elinten pöytäkirjoja, niin näette. Vielä olisi mahdollisuus palata kuntademokratiaan, mutta kovin vaikealta se näyttää.
Vaikka vauhti kohti tuntematonta näyttää kiihtyvän toivotan lukijoilleni HYVÄÄ JUHANNUSTA.
Kyllä se siitä.

Ei kommentteja: