lauantai 9. elokuuta 2008

SATAA KUN SATAA

Kun tänään sataa ja huomenna sataa, tekee se kaksi sataa. Sataa ei autoni mittari näytä tuskin koskaan. No, sateen takia tulin mökiltä kuivattelemaan vaatteita ihmisten ilmoille. Tuossapa sateen sadattelua kerrakseen.
Kunnanhallituksen kokous on huomenna. Meikäläisen nimi näyttää koreilevan kolmen pykälän kohdalla. Aikuisten oikeesti olen kuitenkin vain yhden pykälän kohdalla omana aloitteenani.
Se on "Valtuustoaloite koskien Tohmajärven neljän osakaskunnan (ent. kalastuskunta) liittämiseksi yhdeksi osakaskunnaksi."
Aloitteessa pyydän, että Tohmajärven kunta ryhtyisi aloitteelliseksi osakaskuntien yhdistämiseksi. Eli kutsuisi osakaskunnat yhteiseen kokoukseen asian tiimoilta.
Perusteeksi mainitsi mm. järven pienen koon, nykyisten vesirajojen epätarkkuuden, järven kunnostuksen hallinnoinnin helpottumisen, virkistyskalastuksen yhdenmukaistumisen ja lupakäytännön ja istutusten helpottumisen.
Saa nähdä miten asia lähtee etenemään.
* * *
Toinen pykäläkohta, jossa nimeni mainitaan on aloite, jolla demarien valtuustoryhmä esittää ministeriöstä selvitysmiestä nyky soten vaihtoehdoksi. Tämäkin aloite on tehty ennen sotesopimuksen hyväksymistä ja selvitettäneen joskus vaikkapa hallinto-oikeudessa.
Kolmas pykäläkohta on valitus hallinto-oikeuteen tehdystä sotesopimuksesta. Hallinto-oikeus kysyy valituksesta Tohmajärven kunnan kantaa.
Mielestäni tavallisen kuntalaisen kannalta tärkeitä kysymyksiä. Lehdistö ei niistä ole liikoja kirjoitellut. Mikä lie syy? Ja mikä lehdistön kanta tiedottamisessa kuntalaisille?
* * *
Pistäydyin pitkästä aikaa selailemassa Karjalaisen mielipidesivuja netissä. Joku suri siellä, kun meikäläistä haukutaan valitusten tekemisestä.
Ensiksikin sanon, ettei haukku haavaa tee. Toiseksi kaikkien tekemieni aloitteiden ja valitusten takana on lukuisa määrä valtuustoryhmämme jäseniä ja onpa siellä muitakin. Minä olen vain asiat saattanut paperille. Teknillisestä syystä nimeni näkyy omasta mielestänikin turhan usein "haukuttavana."
Näillä haukkujille on vaikea vastata oikeastaan mitään. Näyttää kun heille riittäisi se, kunhan saavat meikäläistä tyhmäksi sanoa. Varsinaisen asian he jättävät huomioimatta tai sitten he eivät ole perehtyneet koko juttuun.
Taidan tosiaankin olla tyhmä, kun en älyä edes pahoittaa mieltäni. Toiselta puolen saan kyllä riittävästi ymmärrystä ja kannustusta. Ei sitä muuten varmaan loputtomiin jaksaisikaan.
* * *
Valituksista puheen ollen. Ei niillä kunnallista elämää saada tolalleen. Ei niitä sitä varten tehdäkään.
Valitus ei korjaa tyhmää päätöstä. Niitä tehdään lisää valtuustoissa tulevaisuudessakin. Valituksen tarkoitus on enemmänkin herättää kuntalaiset huomaamaan, mitä heidän valitsemansa valtuutetut oikein puuhailevat. Sama huomio pitäisi kiinnittää myös virkamiehiin.
Kuntalaisten asioiden hoito on loppukädessä kuntalaisilla. Vaaleilla valitaan henkilöt ja aina valitut eivät ole vastanneet äänestäjien odotuksiin.
Silloin voi valitus olla paikallaan jarruttamassa liika vauhtia.

Ei kommentteja: