torstai 22. marraskuuta 2007

Tekstiä tulee

Niin, tekstiä tulee. Tämän palstan pitoa on vähän häirinnyt kun höyrähdin ja lupauduin kirjoittamaan Helsingin Keskusvankilan työtoiminnan historiaa vuosilta 1970 - 1990.
Kirjoittaminen vie oman aikansa. Mukavaa ja suhteellisen helposti mieleen palautuvat tapahtumat vuosienkin jälkeen. Vai olenko jo siinä iässä, että vanhat muistan ja uudet asiat unohtuvat.
* * *
Uudeksi harrastukseksi olen ottanut ainakin joksikin aikaa seurata Karjalaisen nettisivuja. Myös mielipideosastoa. Olen muutaman kannanotonkin sinne kirjoittanut. Omalla nimellä. Useimmat näyttävät käyttävän siellä nimimerkkiä. Olen jo sen verran vanha pieru, ettei omaa hajuaan kehtaa hävetä.
Kovin tulista on keskustelu mielipideosastolla. Netissä on mielestäni parempi esittää mielipiteitään kuin lehden tekstiviestiosastolla. Kenelle ne lie tarkoitettu. Ei ainakaan minulle, koska sivuutan ne poikkeuksetta lukematta.
Kuntaliitosasiat ovat päällimmäisinä nettikeskustelussa. Ei kuitenkaan Keski-Karjalan osalta, jossa ne edelleen ovat toistaisesti enemmistö päätöksellä kielletty. Kysyä sopii, miten pitkään?
Keskustelu olisi suotava. On tosi harvainvaltaa, jolla yhteisiä asioita pyritään viemään ratkaisuihin Tohmajärvelläkin.
* * *
Olen pitänyt tätä palstaa kokeeksi muutaman kuukauden lehdissä olevien pakinapalstojen rinnalla. Alkuun epäilin tuleeko kotipalstalle lukijoita. Tietokoneet eivät vielä ole sen ikäpolven käytössä kaikilla, joita tekstini saattaisi kiinnostaa.
Nyt palstalla lukijoina käyneiden lukumäärästä voi päätellä, että ainakin sen puolesta voin jatkaa palstan pitoa. Lukija jakautumasta voi myös päätellä, että teksti on mennyt oikeisiin osoitteisiin.
Palautettakin on tullut, joka puoltaa arveluitani.
Kaikesta edellä olevasta tulen siihen tulokseen, että palstalla on tulevaisuuttakin, jos teksti on riittävän kiinnostavaa. Olen ajatellut terävöittää juttuja julkaisemalla nimiä, joita jutut koskettavat.
Lukijan on syytä aina muistaa, että kannanottoni ovat henkilökohtaisi eivätkä yritä väittää, että niissä on ainoa totuus ja oikeus. Elämä on monimutkaisempaa kuin mitä poliittisiin suojamuureihin kätkeytyneet vastaväittäjäni faktoina esittävät.

Ei kommentteja: