On asioita joille ei voi mitään. On vain istuttava hiljaa ja seurattava kauhulla minne ollaan menossa. Hampaita voi kirskutella ja purnata vaikkapa blogissa.
Miten yhteiskunta voi säätää lain ja antaa sen jälkeen lain toteuttamisen yksityisille yrityksille rahastettavaksi. Näin on käynyt autokatsastukselle. Auto on pakko katsastaa ja yhtä pakko on myös maksaa siitä yksityiselle. Vieläpä tämä yrityksen määräämä taksa.
Autokatsastusyhtiöt käyvät yhtiöistään kauppaa ja nykyisin A-Katsastuksen omistaa brittiläinen Bridgepoint Capital. K1 Katsastajat tekevät työtä espanjalaiselle Applus yhtiölle. Se on turvallista kaupankäyntiä kun valtiovalta takaa jatkuvuuden. Kaupoissa lihovat yhtiöt ja niiden johtajat. Katsastusasemien liikevaihdosta kertyy tuloa n.30 %
Kiitos Suomen päättäjät, kun vapauditte kilpailulle katsastusmarkkinat 1994. Sanoitte kilpailun laskevan hintoja. No, ei ole laskenut, mutta nousseet ovat 2,5 kertaisesti.
* * *
Lakisääteiset vanhus- ja terveyspalvelut ovat parasta aikaa lipumassa samaan kuin autokatsastus aikaisemmin.
Tässä on maksumiehenä välissä ainakin toistaiseksi kunnat. Kuntalain 10a luku. Kunnallinen liikelaitos (27.4.2007/519 enteilee kyseisten lakisääteisten palvelujen järjestämiseen aivan uutta ja ennen kokematonta muutosta. Nopeimmin palvelut viedään luottamushenkilökonrollin ulkopuolelle, jos käyttöön otetaan laissa mainittu liikelaitoskuntayhtymä.
Liikelaitoskuntayhtymä-mallissa maksumiehenä, tosin hampaattomana, ovat kunnat, mutta palvelun taso, sen laajuus, sijainti ja toteutus ovat täysin liiketaloudellisen toteutuksen varassa.
Jotta pohjoismaiselle hyvinvointi yhteiskunnalle saadaan lausuttua loppusanat, seuraava vaihe lakisääteisten palvelujen tuottamisessa on, että kunta jää maksumiesasemasta pois ja maksut siirretään suoraan asiakkaan maksettaviksi.
Tätäkö tämän päivän luottamushenkilöt Keski-Karjalassa ovat tukemassa Sote-hankkeen kautta? Tulkoon taas kerran sanottua, etten minä ainakaan.
* * *
Rääkkylän kihauksesta olen kaiketi aikaisemmin sanonut jotain. Ajattelen tuleeko nimen muuttamisesta lisäpotkua tapahtumalle? Uusi nimi on Kihaus folk. Ei selko Suomea, jos ei sitten ulkomaan kieltäkään.
Kihaus folk muuttuu kolmipäiväiseksi, jonka budjetti sanotaan olevan 150000 euroa.
Onko kaikki nyt ajateltu niin, ettei ensikesän jälkeen taas syytetä huonoja ilmoja.
Kaikki toiminta, myös Kihauksen , perustuu uskottavuuteen. Onko sitä tulevalla Kihauksella? Se nähdään aikanaan. Toivon sitä, mutta reaaliteetit huomioiden pelkään, ettei toiveeni toteudu.
sunnuntai 4. marraskuuta 2007
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti