maanantai 5. toukokuuta 2014

Jako kahteen

Katri Helenan raitti näyttää jakaneen kuntalaiset kahteen ryhmään. Kannattajiin ja ei kannattajiin. Ihmeellistä jaossa on kannattajien käytös. Hehän meuhkaavat raitin puolesta. Eikö kunnanhallituksen yksimielinen päätös raitista heitä tyydytä? Mitä vielä pitäisi tehdä, että olisivat tyytyväisiä? Käsittämätöntä.
Niin sanotut vastustajat, eivät vastusta Katrin raittia. Ovat vain asettaneeet kysymyksen alaiseksi poistaa nimistöstä Kauppakatu ja osa Kirkkotietä. Tätä asiaa ajaessaan ovat kääntyneet demokratian takaaman ja kuntalain puoleen päätöksen oikeasta käsittelystä. Kysytään on onko kaikki mennyt ihan oikein. Siihen vastaus saattaa olla pitkässä puussaa. Katsotaan nyt rauhassa ja rauhotutaan siellä facebookissakin.
******
Niin vakava asia kun näyttääkin olevan, kiertää kansan suussa jos jonkin laista suakkunaa.
Niin kuin ajo-ohje Kirkkoniemeen: Kiännytään siniseltä tieltä oikeaan Katri Helenan raitille. Ajetaan etteen päin kunnes tullee rienristi. Siitä kiännytään vasemmalle. Ennen luki, jotta Kirkkotie nyt Katri Helenan raitti. Ajetaan raitti loppuun niin piästään Kirkkotielle.
Kirkkotien talojen numerot ovat muuttuneet, mutta talot ovat toistaiseksi samoja kuin ennenkin. Kirkkotien piässsä on kirkko. Nyt kuulema puuhataan sillekin uutta nimmee. Tulis Pyhän Katrin kadekraali.
Katri Helenan raitin alussa lauloi ennen puhelinlangat ja kellohelmat heilahti tienristillä. Molemmista on kuulema Katri laulanut tarkoittamatta tapahtuma paikaksi Kemiettä.
Kun kunnanjohtaja on toiminut ansiokkaasti raitin puolesta, ovat tikkalalaiset vuatineet Ollille nimettävää tietä Tikkalaan. Nimi ois valmiina; Ollin kuja. Kemiessä kerätään nimilistaa sen puolesta, jotta Ollin kuja, jos perustetaan, niin oikea paikka sille on Kemiessä. Perustelut ovat samat kun Katri Helenan raitillakin. Ei Katri Helenaa kukaan muista nähneensä Kemiessä. Ja Ollikin viettää aikaansa enemmän Tikkalassa kuin Kemiessä.
Tmmöstä tuolla kylillä puhuvat.

Ei kommentteja: