sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Mitä maksaa ja kuka Katri Helenan viulut?

Sivusilmällä on vilkaissut Tohmajärven kunnanhallituksen ja valtuuston kokousten esityslistoja. Silloin kun siihen on annettu riittävä aika tutustua. Viime aikoina muidenkin kuin minun mielenkiinto on asialistoissa osunut Katri Helena, uskaltaisiko sanoa, sekoiluun.
Katri Helena on mielestäni suhtautunut asiaan, niin kuin esiintyvän laulajan kuuluu. Vika, että intohimot tohmajärvellä katu- ja tienimistä on ryöpsähtänyt valloilleen, ei ole hänen. Kyllä ne kuteet ja loimet ovat tohmajärveläisten päättäjien.
*****
Arvostan Katri Helenaa ihmisenä ja hyvänä laulajana. En kuitenkaan sillä painolla, jolla kunnanhallitus Katri Helenasta puhuu. Hallitus toteaa Katri Helenan olevan tohmajärveläinen merkkihenkilö. Kunpa olisikin. Hän ei ole ikävä kyllä tohmajärveläinen, mutta merkkihenkilö kyllä. Syntyisin hän on tohmajärveläinen. Asuinpaikka ja syntymäpaikka on Suomessa tähän asti merkitty erikseen.
Katri Helenan elämäntyönäyttely uskoakseni keskittynee hänen levyihinsä. Jos näyttelypaikalle saadaan soimaan tauotta näyttelyn aukioloajan Katri Helenan levyt, uskoisin sillä olevan yleisöön menevää kiinnostusta.
******
Kunnanvaltuuston esityslistalta en löytänyt konserttiin ja tiejärjestelyihin kuuluvia kustannuksia. En myöskään hallituksen esityslistalta. Merkittävä puute mielestäni. Ei myöskään ole tiedossa kuka Katri Helenan konsertista on kunnan puolesta tehnyt sopimuksen ja milloin?
Ilmaiskonsertiksi ei tapahtumaa voi mainostaa. Katri Helena esiintyy rahasta ja kunta maksaa. Kuinka paljon? Hevosmiesten tietotoimistosta on välitetty tieto konsertin maksavan 20000 euroa. Tiedä häntä? Kesäteatteriin mahtunee n. 500 kuulijaa. Se tietäisi, että jokaisesta kuulijan lipusta kunta maksaa 40 / ihminen. Melkoinen maksu ihmistä kohti. Ja montako paikalle pääsee tohmajärveläisiä ja miten liput jaetaan oikeille ihmisille? Viimeksi kun Katri Helena konsertoi tohmajärvellä kunnanjohtaja vastasi sopimuksista ja kutsuista ketä paikalle oli oikeutettu. Kunta maksoi silloinkin viulut.
Opasteviitoitus, kyltit ja valopylväsliput maksavat nekin nelinumeroisen luvun. Mikä on ensimmäinen numero selvinnee aikanaan. Nykyisillä esityslistoilla piikki on auki.
Minusta tuntuu, ettei kaikki kivet ole vielä käännetty tästä pellosta. Kahotaan, kahotaan mittee vielä tulloo.

Ei kommentteja: