lauantai 31. toukokuuta 2014

ETTEI TOTUUS UNOHTUISI

Koska jatkuvasti eräitä näyttää vaivaavan ajatus, että me alla olevan oikaisuvaatimuksen allekirjoittajat olisimme jotenkin Katri Helena vastaisia, julkaistaan oikaisuvaatimuksemme.
Lukekaa oikaisuvaatimuksemme ja koettakaa käsittää, ettei siinä ole sanaakaan, jota voitaisiin edes tulkita Katri Helenan vastaiseksi.


Tohmajärvi

16.4.2014.

Oikaisuvaatimus

 

                                TOHMAJÄRVEN  KUNNANHALLITUS

Esitämme kunnioittavasti, että kunnanhallitus kumoaa päätöksensä Kauppakadun ja Kirkkotien alkuosan nimen muuttaminen Katri Helenan raitiksi. 242/63.632/2014. Kunnanhallitus § 110

 

Perustelut:

Asia on pantu vireille hallituksessa keskustelun pohjalta ja annettu kunnanjohtajan valmisteltavaksi 10.2. Asia on pidetty salaisena kunnes kunnanhallituksen kokouksen lisälistalta päätös on tehty 31.3 ja joka julkaistiin lehdistölle 1.4. Paikallisia yrityksiä informoitiin vasta kunnanjohtajan 6.4 lähettämällä sähköpostilla. Menettely rikkoo avoimen tiedottamisen periaatetta ja on kuntalain 29 § vastainen.

Kirkkotie nimen muutoksen vaikutusta ihmisten arvomaailmaan ja kulttuuriin ei hallituksen perusteluissa ole annettu mitään merkitystä eikä niistä ole sanaakaan mainittu. Kauppakadun nimen muutos aiheuttaa merkittäviä kustannuksia, tarpeetonta haittaa liikkeille ja laitoksille osoitteiston muutoksesta johtuen.

Kirkkotie jo nimenä osoittaa mihin tie johtaa ja mikä on tien päätepisteessä. Se on kirkko. Kauppakatu osoittaa paikkakunnan liike-elämän keskuksen. Molempien osoitteiden muuttaminen raitiksi, ilman nimi liitostakin, sotii osoitteille muodostunutta tiedottavaa merkitystä vastaan. Raitti sana on paikallisesti tuntematon, vähän käytetty ja kuvaa kylätietä vanhalta ajalta.

Nimimuutosta päätettäessä ei ole huomioitu YK:n paikannimikonferenssin suosituksia eikä Kotimaisten kielten keskuksen ohjeiden pohjalta laadittuja ohjeistoja, nimenomaan elossa olevien henkilöiden kohdalta.

Jos nimen muutospäätökset toteutetaan syntyy kustannuksia ja haittaa paitsi yrittäjille, kunnalle ja laajemminkin ihmisille, jotka tarvitsevat osoitteistoja. Saavutettavia hyötyjä ei kukaan pysty arvioimaan.

Kunnanhallituksen päätös edellyttää toimeen pantavakseen kaavamenettelyä. Sitä ei ole mahdollista saada lainvoimaiseksi päätetyssä ajan jaksossa.

 

 

Tohmajärvellä      p:nä huhtikuuta 2014.

 

Salme Jekkonen                                                    Veijo Tuunanen

Kunnallisneuvos                                                    Tohmajärven evl.seurk. kiinteistö- ja

Tohmajärvi                                                            ympäristötyön johtokunnan puh.joht.

 

 

 

 

 

Liite: 1 kpl. Kotimaisten kielten keskus.

Ei kommentteja: