tiistai 27. marraskuuta 2012

Itku pitkästä ilosta, vai päinvastoin?

Tämän päivän Karjalaisessa oli neljän palstan hymyt Attendon toimitusjohtajalla ja Tohmajärven kunnanjohtajalla. Sopii kysyä oliko molemmilla hymyt vilpittömiä. Onhan toinen maksu- ja toinen saamapuolella. Toinen sai tehtävät kontollen ja toinen tehtävät hartioiltaan. Siinähän molempien herrojen roolista on kysymys Attendo-sopimusta tehdessä.
En ollut herrojen infotilaisuudessa. Kun on ollut mukana enemmän tai vähemmän kohta kaksikymmentä vuotta luottamushenkilönä, ei jaksa kuunnella utopia suunnitelmia sote-palveluista. Jaksan odottaa käytännön toteutusta. Hellihaaveilut ovat osoittaneet, ettei pyörän uudelleen keksiminen onnistu tällä miehityksellä.
******
Toivon kuntalaisten saavan lopultakin kohtuulliset sote-palvelut tuottipa ne mikä virma hyvänsä. On muistettava, että toinen herra hymyilevista on ollut merkittävässä asemassa sekaannuksen sote-palvelujen synnyttämisessä kohta kahden valtuustokauden ajan.
Osaltani mielipiteeni sote-asioihin voi tarkistaa vaikka tästä blogistani. Olen koko ajan kannattanut vanhaa järjestelmää, jossa lakisääteiset palvelut kunta tuottaa omana toimintana. Tarpeen mukaan ostopalveluja hyväksi käyttäen. Kantani on ollut sama kuin valtuustoryhmälläni, jossa olen toiminut.
On syytä myös huomata, etten minä tai SDP:n valtuustoryhmä ole toiminut mitään yksittäistä yritystä vastaan. Ei myöskään Attendoa vastaan. Vastustus on kohdistunut palvelujen yksityistämistä vastaan. Kanta on osaltaan ideologinen, mutta enemmän taloudellinen. On vaikea uskoa, että mikään työ tulisi paremmin tehdyksi, jos sen teettämisestä pitää maksaa muillekin kun varsinaisen työn tekijälle. 
Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.   

Ei kommentteja: