torstai 1. marraskuuta 2012

Kukahan se päättää?

Karjalaisen otsikko tältä päivältä: "Tohmajärvi ei aio suostua valtion vaatimuksiin." Ja alaotsikko: "Kunnanvaltuusto: Enemmistö on valmis oikeusprosessiin valtiota vastaan."
Juttu käsittelee tietenkin kunnanjohtaja Olli Riikosen näkemyksiä, joita pidetään näköjään jo päätöksinä. Todellisuudessa Riikonen näyttää käyttävän mielipideitensä käsikassarana sote-ohjausryhmää, joka on hänen itsensä kokoonkutsuma sote-palvelujen yksityistämiseksi. Demarit eivät ole mukana tässä ryhmässä.
******
Demokraattista päätöksentekojärjestelmää näytetään taas kerran halvennettavan. Päätöksiä kunnassa tekevät vain siihen laillisesti valtuutetut. Eivät satunnaisesti kokoon kyhätyt poppoot. Varsinaiset päätökset tehdään lopulta kunnanhallituksessa ja valtuustossa. On syytä odottaa mitä nämä päättävät.
Lähteminen oikeustoimiin valtiota vastaan tuntuu oudolta. Mieleen tulee ajatus, joko taas? Yksi oikeusintoilu Rääkkylää vastaan toi jo vesiperät ja jätti jälkeensä vain kulut kuntalaisten maksettavaksi. Ja katkerat muistot. Eikö nyt kannattaisi ilman uhoa kuunnella mitä ministeriöiden virkamiehillä on mielissään, kun tutustuvat tarkemmin Keski-Karjalan tilanteeseen.  
Koettakaa luottamushenkilöt jarruttaa kunnanjohtajaa käräjöinti innoista. Pitääkö sote-asioiden hoidossa aina ja kaikissa yrityksissä ajaa pää seinään?

Ei kommentteja: