maanantai 3. joulukuuta 2012

Tätäkö äänestäjät tahtoivat?

Kenen nuoteilla Tohmajärven valtuustossa soittaa seitsikko? Viisikko soitti Antero Nenosen sävellystä. Ehkä Vilja Laurilan muutamaa riitasointua lukuunottamatta.
Soittaako pian koko valtuusto Antero Nenosen tahtipuikon mukaan? Niin saattaa käydä, kun näyttää, että hän itse onneuvottelemassa paikkaa valtuuston johtoon. Äänestäjät äänillään eivät tähän paikkaan häntä asettaneet. Katsotaan nyt miten asiat etenevät.
Perussyy siihen miksi Keskusta on nostanut seitsikon aallon harjalle on se, että kunnanjohtajalle pitää löytää mieluinen kunnanhallituksen puheenjohtaja. Samaan malliin kuin menneellä kaudella. Hänestä ei ollut häiriötä kenellekään. Harvoin hän mihinkään asiaan otti julkisesti kantaa. Minun mielestä ei kertaakaan.
Jos ja kun puheenjohtaja-asia etenee kuin on julkisuudessa on annettu ymmärtää, ei selittelyksi kelpaa tämän päivän Karjalaisessa olut Eino Maksimaisen selitys. Hän sanoo, ettei demarit kelpaa yhteistyöhön kun nämä tekevät vastaesityksiä. Ja pitkittävät näillä kokouksia.
Miten Maksimainen itse toimisi kokouksissa, jossa yhdellä puolueella eli keskustalla on yksinkertainen enemmistö. Olemalla hiljaako? Kirjallinen vastaesitys ei juuri pidennä kokousta.
Pitäisi tietää sen verran kokouksien kulusta kuka ja mikä niissä pituutta aiheuttaa. Joka kokouksessa mukana olleena voin vakuuttaa, että kokoukset venyvät juuri viisikon ansiosta. Antero Nenonen ja Aarne Laasonen jaarittelivat kommentin kommentti puheenvuoroillaan ylivoimaisesti venyttivät eniten kokouksia joskus kohtuuttomuuteen asti. Tähän sarjaan kuuluvat myös Nenosen lukuisat kokoustauko pyynnöt.
Demokratia sallii monenlaiset lehmäkaupat. Hyvänäkö vai huonona voi pitää sitä, että PerusS:n lehmä tuli myytyä ennen kuin se pääsi edes navettaan.    

4 kommenttia:

Johora kirjoitti...

Jos mennään vähän kauemmas, muistelen kerran kokoomuksen ja sosdemien tehneen samanlaisen kaupan, kepu jäi nuolemaan n
näppejään. Että vuoroin vieraissa...

Johora.

Keski-Karjala kirjoitti...

Riitapukarit! Hakekaa liitossuuntaa Sortavalasta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Onhan Maksimaisella hyvä perustelu: Pitkittävät kokouksia vastaesityksillä. Demareiden kannattaa nyt ottaa Maksimaisen vinkistä vaari ja tehdä kuten kokoomus, nyökytellä vain kun Riikonen ja kepulaiset kertovat mitä he ovat päättäneet kunnan asioista.

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Kansa saa äänestää vaaleissa ketä tahtoo johtoon. Kun vallan ovat saaneet nämä valitut, alkaa vallan käyttö. Siinä taas nähdään valittujen moraalinen vastuu äänestäjiä kohtaan. Samalla myös vallan käyttäjien älyllinen taso demokratiasta.
Kansa saa sitä mitä se on tahtonut. Vai onko saanut?