Viisi ja puolituntia ähellettiin Tohmajärven kunnanvaltuuston kokouksessa ennenkuin asiat saattiin käsiteltyä.
Merkittävimmät päätökset tulevaisuuden kannalta olivat, kun Helli-liikelaitoksen 1,116 milj. euron lisälasku päätettiin maksaa Yhteistoimintasopimuksen mukaisesti toimintakauden lopussa eli valtuustokauden lopussa.
Vieläkin merkittävämmäksi luokittelen demareiden jättämän valtuustoaloitten. Siitä ei tässä enempää. Aloite on julkaistu Nelosten pääkirjesivulla.
******
Lopullisen maksuosuuden maksusta Hellille vuoden palveluista nousi pykälän aluksi keskustelu muotoseikasta. Voiko ohi valtuuston työjärjestyksen ulkopuoliset, tässä tapauksessa Helli-liikelaitoksen johtaja ja vs. Kiteen kaupunginjohtaja tulla puhumaan valtuustoon näkemyksiään. Esityslistassa ei heistä mainittu mitään ja kutsujakin taisi olla tietymättömissä.
Pidetyn tauon jälkeen kun Kuntalakia oli tutkittu totesi puheenjohtaja, että heiltä voi valtuutettu kysyä, jos kysyttävää ilmenee. Heitä käsiteltiin kokouksessa ikään kuin ”tohmajärveläisinä asiantuntijoina”. Mikä mielestäni sekin oli ihmeellistä.
Kunnanhallituksessa oli äänestyksen jälkeen tehty päätös, että ylitykset maksetaan Hellille. Nyt Keskusta oli muuttanut kantansa Yhteistoimintasopimuksen mukaiseksi ja äänin 25 – 2 tuli hyväksytyksi kanta, että maksut maksetaan, jos niitä vielä on perittäväksi valtuustokauden lopussa. Viisas kannanmuutos Keskustalla. 61 puheenvuoroa siihen tarvittiin.
*******
Toisen puheryöpyn aiheutti haja-asutusalueen jätevesihuollon yleisuunnitelma. Siinä valtuutettu Aarne Laasonen oli lähtenyt tekemään vastaesitystä Säkäniemen alueen puolesta. Ison pohjatyön oli tehnytkin. Asia oli hyvä, mutta niillä perusteilla, jotka pohjautuvat mahdollisten mukaantulijoiden suullisiin lupauksiin ei kunta voi omia päätöksiään lähteä tekemään. Näin se vaan on.
Puheenvuoroja tarvittiin tähänkin asiaan 26 kpl. ennenkuin äänin 19 – 8 Laasosen vastaesitys siirrettiin historiaan. Laasoselle puoltoäänet tulivat Onkamon suunnalta.
*******
Muissa asioissa Julia Simonen kysyi missä vaiheessa on Uusi-Värtsilän koulukauppa. Hallintojohtaja Ikonen kertoi, että kauppakirjat on allekirjoitettu, mutta valtuustokokouksen aamuun mennessä ei maksua ole vielä tullut kunnan tilille. Tulin vastauksesta käsitykseen, että kauppakirjat on annettu jo ostajalle. Tarkistan asian huomenna.
Menettely poikkeaisi mitä minun kohdalla osakekaupassa käytettiin. Ennenkuin sain kauppakirjat haltuuni, kävin pankista hakemassa maksukuitin ko. kaupasta. Menettely oli aivan oikein kohdallani. Olisiko menettely muuttunut neljään kuukauteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti