sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Mitta alkaa täyttyä

Tohmajärveläiset ovat tyytymättömiä Helli-liikelaitoksen tuottamiin palveluihin. Se näkyy erityisesti lääkärille pyrkivien mielipiteissä. Lääkäriä ei ole vastaanottopaikalla, vaikka työaika sitä edellyttäisi.

Alvariinsa vaihtuvat lääkärit eivät ehdi paneutua hoitotyöhön. Potilalle määrätään lääkkeitä, eikä niiden vaikutuksesta lääkäri itse saa enää myöhemmin tietoa, kun on jo hoitamassa tehtäviään toisella puolella Suomea.

Kun lääkemääräysten uusimiseen tarvitaan viikko lääkäripulan takia, ei ihme jos tyytymättömyys Hellin palveluihin on alimmillaan. Tähän kun lisätään edelleen enemmän tai vähemmän jumissa olevat puhelinyhteydet, ei ihme jos entistä ”hyvää palvelua” kaivataan. Tämä on tullut esiin myös niissä keskusteluissa, joita viime aikana on osoittunut entistä enemmän myös allekirjoittaneen korviin.

Ihmetystä aiheuttaa myös se, että Tohmajärven terveyskeskuksen vuodeosaston nimi muuttui hoivaosastoksi. Ilman, että sen toiminnassa olisi tapahtunut mitään oleellista muutosta.

Mikäli muistan oikein, valtio rahoitti nimenomaan Tohmajärven terveyskeskuksen vuodeosaston saneerausta. Siinä yhteydessä vuodeosaston kooksi määriteltiin 20 vuodesijaa.

Muutaman kuukauden osasto sai toimia alkuperäisessä koossaan. Sitten yht`äkkiä osasto supistettiin 16 paikkaiseksi. Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä kävin asiaa tiedustelemassa vuodeosastolta, jossa osastonhoitaja kertoi määräyksen tulleen Heli Pölöseltä (hänen titteliään en nyt muista),

Heli Pölönen kertoi määräyksen tulleen Tohmajärven kunnalta. Tarkemmin ei hän määrääjää nimennyt. Sanoi, ettei kunta anna rahaa.

Tohmajärven hoivaosasto on nyt 16- paikkainen. Neljä uutta saneerattua vuodesijaa on tyhjillään. Tiettävästi hoivaosastolla hoidetaan myös naapurikunnan potilaita. Mikä tietenkin on hyvä, mutta sen järellisyydeltä vie pohjan, kun samaan aikaan tohmajärveläisiä odottaa kalliilla ”sakkopaikoilla” pääsyä kuntoutumaan omaan terveyskeskukseen.

Että tämmöistä toimintaa harjoitetaan Helli-liikelaitoksen siipien suojassa. Jätän lukijan arvioitavaksi toiminnan.

Olen antanut itselleni kertoa, että ainakin osa Tohmajärven kunnanvaltuutetuista ovat suivaantuneet Helli – liikelaitoksen palveluihin siinä määrin, että ovat alkamassa etsimään Hellille vaihtoehtoa. Olisiko siihen syynä ”yllätyksenä” tullut 1,2 milj. euron lisälasku viime vuoden lopun palveluista.

Ei kommentteja: