keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Tervehdys nettirajan takaa

Niin siinä on käynyt, että mökiltä ei näitä juttuja kirjoiteta. 3 G: ei pelaa ja neljättä en enää osta. Kohtahan kesäkin on mennyt. Jotain silloin tällöin kauppareissulla yritän tähän rustata.
Juhannus on koht`sillään. Vieraita ei ole tulossa. Osa vakikäyjistä jo kävi ja toinen puoli tulee juhannuksen jälkeen. Istutaan itikkatulilla kahdestaan pysyvän ihmissuhteen kanssa. Ainakin alkuillan. Kyllä pientä riitaa saa syntymään kahdestaankin. Jos ei muuta niin kiistellään kummalla on selkä enemmän kipeä.
+++++
Tuli oltua sijaisena kunnanvaltuuston kokouksessa. Oli sen verran luottamusta kuntalaisilta, että alvariinsa saa tuurata milloin ketäkin.
Valtuustossa vuoroin kehuttiin tilinpäätöstä ja henkilöstöraporttia ja vuoroin moitittiin. Tilinpäätös on kuin lauantaina saunaan mennessä katsoisi kalsareihinsa mitä viikko housuihin on tuonut. Kuntataloudessa katsotaan mennyttä aikaa kerran vuodessa. Mitään jälkikäteen ei ole enää muuta tehtävissä kuin todeta tapahtunut. Töhnää on.
++++++
Muissa asioissa valtuutetut ryhtyivät kyselemään virkamiehiltä Uusi-Värtsilän koulukaupan nykytilasta. Samasta kaupasta, jonka olen aikaisemmissa kirjoituksissa nimennyt farssiksi.
Eipä sitä yhdessä kaupassa juuri enempää voi munia. Ensin virkamiehet valmistelevat kaupan ja määrittelevät sille hinnan, joka yht`äkkiä pudotetaan 120000 eurosta 31500 euroon. Valtuutetut luottamushenkilöt äänestelevät hinnasta ja ostajasta. Lopputulemaltaan vähintäinkin oudolta tuntuvalta.
Virkamiehet allekirjoittavat kauppakirjat ja antavat ne ostajalle. Kaikki olisi hyvin, mutta kauppasummaa ei ostaja ainakaan 20.6.2011 mennessä ollut suorittanut.
Nyt kaikki ovat huuli pyöreänä. Miten tästä eteenpäin?
Tuntui lapselliselta selittelyltä kun kokouksessa virkamiehet valittelivat tapausta. He kuulema luottivat ostajaan. Myyjän tehtävä ei ole luottaa, sen tekevät pankit antaessaan rahaa. Ei pitäisi olla vaikea asia ymmärtää.
Nyt jää odotettavaksi mitä koululle tulee tapahtumaan.
++++++
Maassa on nyt uusi hallitus ja sillä uudet kujeet. Kuntapuolelle tulee vipinää, jos alku lupaukset pitävät kutiaan.
Kuntarajat menevät uusiksi ja siinä sivussa Hellit ja vellit ovat kevyttä kamaa. Mitä muutokset tietävät Keski-Karjalalle? Herra tietää, mutta ei sano.
Hän joka juttujani on lukenut, tietää, että olen ollut Keski-Karjalan kannattaja aina yhteen kuntaan liittymiseen asti. Mielipiteeni on n. 5 vuoden takaa.
Nyt tilanne näyttää muuttuvan. Voi olla, että yksiyhteinen kunta Keski-Karjalaan ei enää ole kannatettava asia. On odotettava, mitä suuntaa ja millä perusteilla valtiovalta kuntia ryhtyy ohjaamaan.
On selvää, että hokema Tohmajärven itsenäisenä pysymisenä on lopetettava. Aikaisemmin hokema kiukutti, nyt se jo naurattaa jos sen jonkun suusta kuulisi.
Anskattoo miten äijien käy.
+++++
Eipä tässä muuta kuin hyvää juhannusta. Se on sama satoi tai paistoi. Aina pitää olla vaihtoehto ilmojenkin suhteen. Jos on kaunista niin, annan välihousut pyykkiin.

1 kommentti:

mammamia kirjoitti...

Hyvää juhannusta!

Pestään pyykkiä juhannuksen jälkeen ja keitetään siansuolista suopaa lipeäkiven kanssa. Harakoilla on naurunpaikka tappaisia odotellessa.