tiistai 31. toukokuuta 2011

Vaihtoviikot(ko)

Odottavan aika sanotaan olevan pitkä. Itsekin odottelen mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään.

Odottelen miten käy Kirsin, Ollin ja Hellin. Tuleeko Kirsi Hämäläinen ja miten pitkäksi aikaa Kiteen kaupunginjohtajaksi. Lähteekö Olli Riikonen Tohmajärven kunnanjohtajan tehtävistä ja mihin suuntaan. Eniten jännitän Hellin kohtaloa. Helliltä henkilangan vetäisi Rääkkylän kunta. Helli elää kuitenkin vastoin kaikkia lääkityksiä ja sopimuksia. Miten pitkään? Ovatko Kirsi ja Olli Helliä auttamassa Helliä ja miten pitkään. Jännittää.

Näin siinä käy. Virkamiehet tulevat ja menevät tahtonsa mukaan. Kuntalainen jää nauttimaan virkamiesten työntuloksista. Hyvässä ja pahassa. Kuntalaista sitoo tiukemmat siteet kotikuntaansa. Ei ole helppo panna eukkoa ja pentuja autoon ja hurauttaa peremmille asuinmaille. Maanviljelijällä on vastuullaan vielä maat, karjat ja monessa tapauksessa vielä velat.

Minullekin tulee ”pekulaatiota” jos jonkin sorttista lähtijöistä ja tulijoista. Niihin ei kannata paljoakaan kiinnittää huomiota. Virkamiehet ovat tärkeitä, mutta heidän valtansa on rajoitettua, jos luottamushenkilöt ovat ajantasalla ja hoitavat asiansa.

Katsellaan ja odotellaan mitä luottamushenkilöt tekevät, jos kunnanjohtajien vaihtoviikoille asti edetään.

Ei kommentteja: