maanantai 9. toukokuuta 2011

Käy tämä keskisormellakin

Juttu on näet niin, että vasemman etusormi on tuppelossa. Leikin kokki kolmosta keittiössä ja silppusin sipulien lomassa sormeni. Kyllä pieni kipee osaa häiritä. Pölkkysormista ainakin. Kirjoittaessa menee kolme kirjainta krtralta. Siinäs näitti.
*******
Katiskoita olen liottanut Tohmajärvessä. Pientä ahventa on tupannut. Ei ahvenet ole järvestä mihinkään hävinneet. Puhutaan mitä puhutaan.
Järvellä käydessä olen ihmetellyt sitä jakokuntien jukuripäisten kantaa, joka näkee neljä jakokuntaa järveen sopivaksi määräksi. Järveen, jonka pituus on enimmillään 10 km ja leveus 3 km. Eläköön tohmajärveläinen yhteishenki tässäkin asiassa.
*******
Keski-karjalainen yhteishenki elää omaa elämäänsä. Kitee näytti omansa Koti-Karjalan mukana tulleessa tiedotuslehdessään. Siinä puhuttiin vain Kiteestä. Niin kai pitääkin, kun maksumiehenä on. Olisi hyvä ollut jos yhteishengen nimissä, vaikka sormet ristissä olisi mainittu jotain positiivistä Keski-Karjalasta.
Tosiasia kun on, että Keski-Karjalan nelijalkaisesta jakkarasta on yksi jalka lähtenyt. Jäänyt on kolme jalkaa. Kaikki eripituisia. Seisoo siis topakasti pystyssä, mutta istua ei tällaiselle jakkaralle voi.
*******
Olen odotellut mitä johtavat virkamiehet ja luottamushenkilöt keksivät eteenpäin menoksi Hellille.
Helli ei täytä enää Paras-lain vaatimuksia, joilla ryntättiin puoliväkisin himmeli kattoon. Ei siinä vastaväitteet auttaneet. Himmelin kehittäjistä on valtaosa jo lähtenyt. Ovat jättäneet laivan. Loput etsivät kuumeisesti keinoa, miten pääsevät "vastuusta", joita Hellin epäilijöiltä aikanaan vaativat.
Odottelen miten käy Olli Riikoselle. Hän pyrkii nyt Kontiolahden kunnanjohtajaksi.

Ei kommentteja: