keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Sopimusrikkomusta esitetään ratkaisuksi

Olen mökillä toistaiseksi nettiyhteyksien varassa. Niinpä vasta illalla kauppareissulla sain käsiini paperi Karjalaisen ja siitä Sirpa Suomalaisen kirjoittaman jutun otsikolla: Kitee: Hellin oma seuranta petti.

On ihmeellistä, että näinkin paljon aikaisemmin palstatilaa ja koko Keski-Karjalan kaaokseen saanut asiaa ei ole viety nettiin. Netti-Karjalainen leviää näet laajemmille piireille kuin mitä lehden tilaajille. Syynkin uskon arvaavani, mutta jääköön sanomatta. Tiettyä tarkoitushakoisuutta uutisoinnista ainakin voi arvailla. Nyt harva viitsii aloittaa asiasta mielipide keskustelua, kun netti uutinen pohjalta puuttuu.

*******

Uutinen kertoo, että Helli-liikelaitoksen johtokunta ja johtaja eivät riittävästi ole seuranneet liikelaitoksen toimintaa ja taloutta.

Vai niin. Tekee mieli kysyä mitä sitten ovat tehneet kuntien hallitukset ja valtuustot. Ei asia ole heillekään yllätyksenä voinut tulla. Talousasioista on äänestelty ja enemmistö on sanonut, että Helli antaa hyvät palvelut ja halvalla. Voisin kertoa kehujien nimetkin, mutta olkoon. Ehdin jos tarve vaatii kertoa nimet hyöhemminkin.

Jos asiat on kaupunginhallituksen mukaan noin, niinkuin uutisessa kerrotaan, pitää Kiteen kaupunginhallituksen ryhtyä toimiin asian korjaamiseksi. Mitenkä? No, hyvä on jos henkilövaihdoksilla päästään. Se lienee vähintä. Voi pian olla niinkin, että raastupaherkät kunnanjohtajat ryhtyvät Hellin vastuullilta vaatimaan kärsimäänsä taloudellista vahinkoa.

*******

Yllä oleva olisi normaali menettely. Mutta mitä esittääkään Kiteen kaupunginhallitus. Se esittää muille kunnille, että maksakaapa tämä pieni fipa. Tosin maksu olisi Yhteistoimintasopimuksen vastainen, mutta se ei näytä esittäjille meinaavan mitään. Perusteluksi sanotaan, että tällä alalla on rikottu lisämaksujen kannossa sopimusta jo 2009. Niin on rikottu, kun äänestyksissä on keskustaenemmistö maksattanut kaikki mitä Helli on iljennyt pyytää. Vastalahjaksi Helli on tarjonnut jatkuvasti huononevia palveluita. Näistä Tohmajärvi on saanut nauttia ylivoimaisesti eniten. Niistä vähän myöhemmin.

Jos tätä rataa jatketaan, on kysyttävä onko esaimerkiksi Tohmajärven kunnanjohtaja toiminut kunnassa lupauksensa mukaan. Kysyn tätä kuntalaisena. Luottamushenkilönä sanon, ettei ole.

Ei kommentteja: