sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Kesä peittää talven jäljet

Otsikon sanat ovat enovainaan. Ja totta tosiaan. Mökkimaisema alkaa siistiytyä sitä mukaa kun lehti tulee puuhun ja ruoho maahan. Antaa haravan olla navetan seinustalla.
Niin mökillä on pysyvän ihmissuhteen kanssa yövytty muutama yö. Hyvin tuo on nukuttanut. Riku-kissamme kävi maalle tultuaan hakemassa navetalta hiiren rappusille. Ikään kuin aistejaan koettaen. Talvi meni Rikulta sisähommissa. Ulos ei kissaamme Kemiessä lasketa. Tosi hyvin näyttää viihtyvän sisällä täälläkin. Enteileekö sadatta. Ei ole pariin päivään ulos lähtenyt. Makailee sängyssä ja kaskoo omalle potalleen.
*******
Paratiisi-Oskari ei voittanut. Minusta Eurokekkerit voisivat olla olematta. Voittajan saisi yhtähyvin selville kun tietää osanottajat. Laulua ja musiikkia ei voittajan seulomiseksi tarvita. Siihen riittää Euroopan kartta.
******
Kun kriittiseksi on ryhdytty niin sanotaan sananen jääkiekosta. Olen aikoinani junnuna harrastanut jääkiekkoa. Aina nenän katkeamiseen saakka. Myöhemmin Helsingin aikanani kirjoitin jääkiekosta Karjalaiseen. Sitä vaihetta taisi oll parivuotta. Olin jäähallissa pressikatsomossa Juha Jokisen ja Anssi Kukkosen penkkikavereita.
Siihen aikaan oli jääkiekkopelinä pääasia. Nyt on kommentaattorit ja heidän jorinansa.
******
Valtakunnan politiikkaa olen syrjäsilmällä tarkkaillut. Ketkä takkia kääntävät ja kuinka usein. Sanat vastuunkanto ja vastuullinen ovat saaneet meikäläisen pahoinvoivaksi. Sanojen käyttäjät ovat osoittautuneet puheissaan suurimmiksi luikureiksi.
En äänestänyt Persuuksia. Hyvin olisin sen voinut tehdäkin. Jos heidän vikansa on, että ovat saaneet vaaleissa ääniä, niin siihen vikaan näyttivät pyrkineen muutkin puolueet. Se, että demokratiassa ovat vaalit, on vika "viisaissa".
Kun hävinneitä kuuntelee, niin näyttää siltä kun kansa pitäisi vaihtaa, kun äänestävät tumpeloita.
Tulipa mieleen. Hellin historian aikana olen saanut kuulla, kuka on vastuunkantaja. He ovat olleet Hellin keksijöitä. Nyt kun keksintö yskii, pitäisi vastuunkantajien nousta pelastustehtäviin. Eipä heitä näy. Se siitä vastuunkannosta omalla paikkakunnalla.
Lähden kalaa paistamaan. Pukkaa katiskat täyten.
Viime päivinä on bloggeri reistaillut. Siksi juttuja ei ole tullut taajempaa. Kesäaikaan taitaisi muutenkin vähempi riittävän

Ei kommentteja: