perjantai 24. heinäkuuta 2009

Herää kysymys, mistä on kysymys.

Kalli sen sanoi, vaalirahoitusta ei ole syytä julkistaa, kun siitä ei seuraa sen kummempaa. Viisaasti sanottu. Hänhän tiesi asian. Oli paikassa jossa lakeja laaditaan. Toisten noudatettavaksi.
Keskustaa on grillattu vaalirahasotkulla kunnolla. Eikä syyttä. Laillinen toiminta on muuttunut toiminnaksi, josta ei juuri irtoa hoitopisteitä. Salailuksi.
Miksi laillista toimintaa pitää salata? Hävettääkö kun rahaa on tullut tuutin täydeltä. Ei ole tarvinnut pyydellä. On vain hoideltu sopivat miehet sopiville paikoille.
Onko niin, että tällaista toimintaa kansan suussa kutsutaan kähminnäksi. Siinä kun käytetään toiseen toimintaan varattuja rahoja ihan muuhun. Tässä tapaukessa sopivien henkilöiden löytämiseen, että toiminta voisi jatkua entisellään.
Kokoomuksessa ja demareissa odotetaan vuoroa päästä selittelemään omia tilejä.
* * *
Raadoimmillaan mitä Kevan, Nova Kiinteistäkehitys, johtavien suurliikemiesten, kansanedustajien ja heiksi pyrkivien toimista voidaan sanoa, esitän lukijan valittavaksi seuraavat toiminta- ja sanatarjokkaat. Mikä parhaiten tuntuu sopivalta, kannattaa ottaa omaan sanavalikoimaan.
Lahjonta. Siinä rikkaampi antaa köyhemmälle almupalan ja saa sillä köyhemmän rengikseen. Antaja pitää olla röyhkeä ja vastaan ottaja tosi tyhmä.
Korruptio. Sama toiminto ja henkilöominaisuudet kuin lahjonnassa. Korruptio-sanaa käytetään keskikoulupohjalta asti hämäystarkoituksella.
Hyvä veli. Onnistuakseen tarvitaan yhteenkuuluvuutta korostamaan jokin järjestö. Kirkkokin sopii. Lionsklubi, rotaarit tai maamiesseura tai martat. Hyvän veljen hankkeita pitää tukea ilman turhia kysymyksiä.
Kiitollisuuden velka. Jos kaveri on auttanut joskus, on häntä autettava vastavuoroisesti tarvittaessa. Onko se oikein tai omien näkökantojen vastaista, on saman tekevää.
Ryhmäajattelu. Meikäläisiä on tuettava olipa kysymyksessä asia kuin asia. Järkeä ei ryhmäajattelijat tarvitse itse käyttää. Siitä ovat viisaammat huolehtineet jo vuosikymmeniä sitten.
* * *
Mausteeksi annan pienen tietotuspläjäyksen isojen poikien toimista. Politiikot ja ministerit eivät nähneet näissäkään toimissa mitään sellaista, joka olisi pannut hälytyskellot päässä soimaan. Tiedot olen koonnut tämän päivän A3 sivulta.
Nova Kiinteistökehitys toimitusjohtaja Arto Merisalo muutti palkakseen ottamansa 732000 euron lainan.
Virmalla oli BMW 760 Li henkilöauto. Hinta 210990 euroa.
Virma osti noin vain ohimennen pyytämättä ja tilaamatta Anna Tapio kouluun pesukoneita ja kuivausrummun. Hinta yhteensä 21013 euroa.
Oman vuokrahuoneiston sisustukseen käytti Merisalo virman piikistä 40000 euroa.
Ilkka Kanerva oli varmasti tyytyväinen kun sai Nova Kiinteistökehitykseltä 60-vuotisjuhliensa kulujen peittoon 16992 euroa. Kellot eivät kalkattaneet Kanervallakaan.
Eikä tässä vielä kaikki. Uskokaa tai älkää se on median syy, kun luottamushenkilöiltä yritetään viedä kunnia ja pyyteettömiltä liikemiehiltä maine.
* * *
Loppuun terveiset Kutsetin pomo Jouko Karttuselle. Onko järkeä sulkea ja lopettaa Suomessa toimivia tehtaita. Luulisi hyvällä johtajalla olevan kyvyt panna tehtaat tuottamaan. Helpompi sen luulisi olevan kun uuden tehtaan perustaminen ympäristöön, jossa ei ole tehtaiden toimintakulttuuria entuudestaan.


1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

näin on näreet. absurdi maailma.