Ensiksi on kerrottava hyvät uutiset. No, huonojahan ei minulla olekaan. Sain eilen nimelläni postilootasta pienen paketin. Eräs lehti oli lähettänyt. Paketti sisälsi miesten rannekellon. Ja, joka vielä lähti käymään, kun eston nupin alta älysin vetäistä pois.
Joku voi ajatella, että kello on vähäpätöinen tusina kapistus. Niin voi ollakin joillekin. Ei minulle.
Kello oli ensimmäinen miehuuden merkki, jonka aikoinani sain ukiltani. Se oli ns. taskunauris, johon liittyivät pitkät perät. Joku sanoisi nyt, että lehmän riimut. Myöhemmin, kun ikää tuli ja muotia piti lähteä seuraamaan hankin rannekellon, avosandaalit ja vaaleat pitkät ns. flanellihousut. Olivat muotia.
Jokainen nyt ymmärtänee, etten aliarvioi rannekelloa. Se kävi hyvin yli yön. On kookas ja painavakin. Huomaa jos ranteesta putoaa.
Niin, kello tuli kylkiäisenä, kun ei jaksettu vastustaa, jonkun lehden tilausta.
* * *
Hyviin uutisiin pitää liittää myös palotarkastajan käynti. Se osoitaa, että kuulumme edelleen yhteiskuntaan.
Palotarkastaja oli nimeltään Pulkkinen. Esitteli hän kai itsensä, mutta ensi tapaamisissa ei muista nimiä eikä paljon tapahtumiakaan. Siistin virkapuvun lisäksi hänellä oli selvä nimikointi puvussaan. Muukin habitus oli kohdallaan.
Asiallinen käytös ja mökin paloturvallisuustarkastus johtivat pian kirjallisen raportin tekoon. Paperiin tuli merkittyä, että savupiippu on rapautunut ja sammutusliina puuttuu. Eli vähillä huomautuksilla päästiin.
Palotarkastajan käynnistä jäi mieluinen muisto. Arvostukseni palo- ja pelastustointa kohtaan nousi huomattavasti. Palomiehet toimivat muutenkin kuin odottavat pillin soimista tai pelaavat tennistä.
* * *
Onkamopäivät markkinatapahtumana näyttävät onnistuneen. Valitettavasti en niihin päässyt.
Värtsiläpäivät ovat tulevana pyhäseutuna. Tällä kertaa päivät ovat teemoitettu "Erälle ja luonnolle". Tuntuu ennakkoon viisaalta järjestelyltä.
Ja mikä parasta, päivien ohjelma on selkeästi ennakkoon ilmoitettu tarkkoine kellon aikoineen.
Järjestelyistä voisi ottaa oppia Potsipäivien järjestäjätkin. Nehän näyttävät jäävän ulkopaikkakuntalaisten toripäiviksi.
Onko niin, että omaehtoinen ja talkootyö johtaa parempiin tuloksiin myös tapahtumien järjestelyssä. Kunnan kainaloon käpertyminen ei taidakaan olla hyväksi.
* * *
Ja sitten ne huonot uutiset. Kolme katiskaa on ollut Tohmajärvessä "koekalastuksessa". Kalaa ei tullut tänäkään aamuna. Katiskat kai pitäisi tuoda pihaan pestäväksi. Semmoinen järvi meillä on. Sanovat sitä kauniiksi järveksi.
torstai 16. heinäkuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti