torstai 9. heinäkuuta 2009

Tangotkin osattiin pilata

Lukija voi sijoittaa meikäläisen ns. vanhan liiton mieheksi. Sellaiseksi, joka kerran on jonkin asian hyväksi huomannut, ei lähde sitä parantelemaan.
Jo useamman vuoden aikana, jona pujopartainen Toivonen on toiminut tango-orkesterin kapelimestarina, on joutunut jännittämääm tuleeko sieltä virttä vai sinfoniaa. Toivosen sovitukset ylittävät sopivaisuuden rajat, mitä tangoihin tulee. Introt ovat yhtäkaukana tangosta kuin suola paakkelsista. Toivonen yrittää tehdä tangosta taidetta.
* * *
Tango on tango silloin kun sen kuulee alkuperäisessä poljennossa. Itsellä on vesikampaus suorassa, ravatti kaulassa ja ajatuksissa elämän syvällisimmät kysymykset. Hyvä tietenkin olisi, jos saisi tanssikaverin korvan suuhun eikä polkisi hänen varpailleen.
Tällaisella tangolla on tämä maa kansoitettu. Solmittu avioliitot ja ruokkomaksut maksettu. Ei tango tarvitse tekopyhää salonkikelpoisuutta.
Tangomarkkinat ovat lähteneet uussoitannossaan sellaiselle tielle, joka ei ole tangolle hyväksi eikä koko tapahtumalle. Ja miten tango kääntyy vieraille kielille? Ei mitenkään.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

olipa todella ihme ujellusta, täytyy myöntää!