keskiviikko 21. tammikuuta 2015

PALUU OSTOSMATKALTA

Tervehdys rakkaat lukijani. Taisi olla vähän ylimitoitettu ilmaisu. Olen palannut paikkakunnalle. Olin ostosmatkalla. Hankin talviasuttavan rantapaikan merenrannalta. Noin niinkuin varaksi, jos täällä asuminen alkaa ahdistaa.
*****
Tosiasia on etten vähällä ahdistu, vaikka jotkut sitä näyttäisivät toivovankin. Ainakin facepookista päätellen. Jos jostain asiasta kirjoitan mielipiteeeni, niin Kaurilan ja Perä-Muskon ääni kuuluu heti. Lopeta. Turha vaiva, sanon minä.
*****
Viimeinen älähdys tuli Mahlahallin lisärakennuksen lipan alta. Epäilin kunnan toimia, kun 100000 euron määräraha yli tuplaantui urakkatarjouksen tultua julkisuuteen.
Turussa keskeytettiin rakennushanke, kun urakkatarjous oli  kolmanneksen alkuperäistä kalliimpi. Kysymyksessä olivat koulun rakennus ja kaupungin teatterin korjaus. Niin muulla, mutta ei meillä.
*****
Tohmajärvellä ja Keski-Karjalassa yleensä on vaikea yllä pitää keskustelua. Siihen näyttävät olevan kelvollisia vain henkilöt, jotka ovat kunnan tai kaupungin palkkalistoilla. Tai ovat mukana jossain projektissa vetäjinä tai vasalleina. Muut mielipidettään esittävät ovat nimetty häiriköiksi.
******
Hyvä esimerkki edellä olevasta on vasta kuopattu Helli-liikelaitos. Samat henkilöt, jotka väkisin rakensivat ja koettivat ylläpitää Helliä, joutuivat sen loputtua pyörtämään kantansa. Sanoivat vielä, että hehän sen Hellin kaatoivat. Niin tekivät, mutta sehän tapahtui jo Hellin perustamis tikanteessa.
*****
Onnea tältäkin paikalta uudelle kunnallisneuvos Tapio Hämäläiselle. Lehti haastattelussa olisin hänen toivonut sanovan, ettei Sote Keski-Karjalassa onnistu. Ennenkuin uusi sukupolvi astuu ns. päättäjien paikalle.
******
Tohmajärven veden parannus näyttää olevan seisonta vaiheessa. Mitä nyt yleisön osasto kirjoituksissa esitetään utopioita. Näihin näyttää yhtyvän joku henkilö Ely-keskuksestakin. Hänkin näyttää puhuvan toiveista, ei suunnitelmista, mitä 700000 eurolla saadaan aikaiseksi. Outoa kannanottoa virkahenkilöltä.
Tehkää hyvät päättäjät suunnitelma, mitä kyseisellä rahalla on mahdollista saada aikaan. Tuokaa tieto valtuutettujen pohdittavksi, niin on jotain järkeä toiminnassa.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

lämpimät onnittelut erittäin nerokkaasta hankinnasta - on upea paikka, eikä vastapäinen rantakaan ahdista!!

vanha temppu meillä lienee laittaa urakat ensin alulleen ja tuplata sitten kustannusarviot. tapaa on käytetty monta kertaa. näin saadaan valtuutetut ikään kuin epävarmuuden tilaan kysymällä viekkaasti jotta "keskenkös se sitten heitetään...ja mitäs se maksaa..." siinäpä lakiatuntematon noviisi hätkähtää ja äänestää "juujuu".

tohmajärvi on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana yhä tuntemattomammaksi itse kullekin. täällä olisi kai vielä venyttävä vielä tasan 9½ vuotta, ja sitten...