maanantai 8. joulukuuta 2014

MOPO KEULII NIIRALASSA

Tohmajärvi aikoo hankkia ja varustaa vakuutusyhtiö Ilmarisen omistaman ja huolinta Nurmisella vuokralla olevan kaarihallin yritysten myymälätiloiksi. Rahaa tähän varataan alkuun 1,2 milj. euroa.
Mikä ryhmä tai kuka Tohmajärven kunnan päättäjistä omaa sellaista liiketaloudellista osaaamista kaupalliselta alalta, joka näyttää ylittävän laman aiheuttaman notkahduksen juuri kaupan alalta. Eritoten Venäjän kaupan kohdalta.
Kun kaupan todelliset osaajat eivät sijoita ja näytä kiinnostusta Niiralaan, tuntuisi järjen vastaiselta lähteä kunnan vetovastuuseen toiminnasta, joka ei kuulu varsinaiseen kunnan perustehtäviin.
******
Kunnassa on tyhjillään olevia kiinteistöjä, joista ei ole päästy eroon. Syystä tai toisesta. Uuden hankinta tätäkin taustaa vasten tuntuu epäviisaalta. Markkinatalous pelaa parhaiten, jos kunta pitää siitä näppinsä erossa. Ei pidä mennä alalle, josta uskaltaa sanoa olevan vähän osaamista kunnan virkahenkilöillä ja luottamusmiehillä.
******
Osaamisessa ollaan Tohmajärvellä lähdetty juoksemaan milloin minkin idean perässä. Mieleen tulee Helli-liikelaitos monine käänteineen. Sinne humahti miljoonia. Konsultti opasti automaattiseen siivoukseen ja perustamaan kuntaan omaa kuljetusyritystä. Onneksi robotteja ei ole tullut vastaan enempää kuin kunnan linja-autojakaan. Katri Helenan raitti oli oma hulmahduksensa. Jos kunnanvaltuusto lähtee rakentamaan kauppakeskusta tähän aikaan, tietää se sitä, ettei pitkään nokka kiiku veden pinnalla. Onneksi Tohmajärven veden "parannus" jätettiin sivuun.
******
Katsoin juuri äsken Tohmajärvi videon. Hyvin tehty eikä liikaa kehuttu itseään. Kun viimeisessä lausaassa. Se kuului: "Tohmajärvellä kaikki hyvin."
Lisäisin tähän. Siihen asti hyvin, jos pidetään näpit irti kauppabisneksestä.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

todellakin uskomaton uutinen. miten voi olla mahdollista että jähmätorvella tehdään aina kaikki nurinpäin?! onko tähän bisnesintoon syynä päättäjiemme tukahdutettu luovuus... halvemmalla päästäisiin kun kunnantaloon hankittaisiin vesivärit ja muovailuvahaa. monopoli-pelikin kenties?! persaukisten utopiaa.