sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kuka sotki ja mitä?

Halvin voi alussa näyttää kauniilta, kunnes sen sisin tulee näkyviin. Vanha vertaus: Moni on kakku päältä kaunis, vaan on silkkoa sisältä. Vertaus sopii Keski-Karjalan ja eniten Kiteen tehostettuun palveluasumiseen.
Sekoilusta ei ota selvää erkkikään. Ei siitäkään, kun virmat ja palvelun tarjoavat muuttavat nimeään ja omistuksiaan. Kiteellä kehuttu ja sen aikaiset johtajat "onnistuivat" saamaan palvelutuottajaksi Mehiläinen OY:n Kiteen hoivakodin. Silloinen kilpailutuksen voittaja jäi nyt hännille kalleimpana. Kakun kuorrutus ei kestänyt koko obtioaikaa. Ongelma on kiteeläinen ja oli ennakoitavissa jo Hellin aikaan. Selvää näet on, ettei kilpailutus ole ongelma, vaan henkilöt, jotka eivät osaa kilpailuttaa. Tai ovat muuten vietävissä, kuin se kuuluisa litran mitta.
*****
Muistan ajan, kun tilaajalautakunnassa "kilpailutettiin". Kysymyksessä olivat Hellin palvelut, jotka "siirtyisivät" sittemmin Kiteen nautittaviksi. Jo silloin ihmettelin luottamushenkilöiden jääviyttä lautakunnan jäseniksi ammatillisesti ja asuinpaikkojen suhteen. Jokunen on ylennyt, jopa Kiteen hoivakodin johtajaksi ja omistajavirman kehityspäälliköksi. Virkahenkilöillä näytti siihen aikaan olevan kiire siirtää vain palvelut pois kunnilta. Tietokulki kunnista ulospäin ja homma pelasi. Eikö nyt tieto kulje ulkoa kuntiin, kun homma ei enää pelaakaan?
Lähidemokratialla asiat on sotkettu. Odotan aikaa, jos Sote-sopalla se saataisiin kondikseen.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

totta pagiset. elämme edelleen mielenkiintoisia aikoja. onneksi poliittinen muisti on äänestäjillä yhtä lyhyt kuin on poliittinen vastuu heppoinen edushenkilöillämme. keskikarjalassa on menetetty parisenkymmentä miljoonaa tässä helli-sotkussa, eikä varmaan veronmaksajain piikki ole kiinni vieläkään. ei ainakaan kun samat duunaa edelleenkin päätöksiä joissa ei ole ollut päätä eikä häntää.