maanantai 2. joulukuuta 2013

Hurskastelu huipussaan

Kari-Pekka Kyrö on aikonut anoa työlupaa itselleen toimia siinä ammatissa, johon hänellä on koulutus ja ammattitaito. Hän on kärsinyt elinikäistä toimintakieltoa 12 vuotta tähän ammattiin.
En tiedä yhtään tällaista kieltoa kenenkään kärsineen edes siltä alalta, jossa elinkautinenkin typistyy nykyään 12 vuoteen. Rikoksesta, joka yleensä on henkirikos.
Nyt kun Kyrö on vasta ilmoittanut aikomuksestaan, ovat hurskastelijat heränneet tulla samalle kupille. Heillä on toinen toistaan kummallisempaa teoriaa, jotka toteutuisivat hiihtäjien turmioksi, jos Kyrö saisi toimiluvan ammattiinsa. Jonka alkuperäistä oikeutustakin on syytä epäillä.
Oliko se TV yhden jälkilöylyt vai jälkihöyryt, jossa erikoisesti Kaj Kunnas niminen toimittaja jakoi viisauksiaan ja teorioita, joista ei herunut juuri myötätuntoa työlupaa kohtaan. Kysymyksessähän on työluvan saanti, ei henkilö Kari Kyrön vaikutus hiihtäjiin sen jälkeen kun toivottavasti kohtuuton rangaistus häneltä poistetaan.
Jos ja kun Kari-Pekka Kyrö saa työlupansa takaisin, on kokonaan toinen juttu saako hän ammattinsa mukaista työpaikkaa. Siitä vastaavat aikanaan hiihtäjät ja seurojen johtajat. Ei kuitenkaan Kunnaksen kaltaiset pohtijat, jotka muuttavat mieltään ehkä Kyrönkin tapauksessa useampaan kertaan.
Jos Suomi aikoo olla oikeusvaltio, olisi jokin oikeuden mukaisuus syytä seurata urheilussa tapahtuviin rikkeisiin. Elinikäinen työkielto hankittuun ammattiin on kohtuuton.
*****
Lainoppinut eläkeläinen Paavo M. Petäjäkin löytyi haaskalle. Hän on antanut haastattelun julkisuuteen, jossa ilmoittaa tekevänsä kaikkensa, ettei toimitsijakieltoa pureta.
Hänen perusteluja kannalleen ei tämä kompuutteri suostu kirjoittamaan. Ne ovat joltain muulta ajalta. Sellaiselta, jolloin kirjoiteltiin puukepillä tuloksia hiekkaan.
Petäjä ilmeisesti luulee meidän uskovan, ettei doopattu ennen Kyröä. Jos hän ei tiennyt doopingista mitään, niin onpa siinä ollut tietämätön johtaja, joka ei totisesti ole ollut tehtäviensä tasolla.
Vielä kun vähän odotamme, saattaa sieltä nousta esiin vielä Esko Ahokin. Mitä mieltä hän on asiasta ja vaatiiko korvauksia ja keneltä.
Sanonpa vain. Voi hyvä isä.
 

2 kommenttia:

Johora kirjoitti...

Ei uskoisi että järkevinä pidetyt vaikkakin urheilumiehet moista hurskastelua omalla nimellään ilkeäisivät harrastaa.

Johora.

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Moraali on tällä hetkellä kadoksissa yhteiskunnassa laajalti. Oman eduntavoittelulle ja hurkastelulle jää tilaa.
Harmillista siihen ovat langenneet niin korkeat virkahenkilöt kuin johtavat politiikotkin. Ei siis ihme, jos urheilusta höpsähtäneetkin.