sunnuntai 22. joulukuuta 2013

LAAJENNETTUA JOULUPAKINAA 2013/3

Lauantai 21.12.2013.
Aamun ensimmäinen homma oli ottaa kalat savustuskaapista. Hyvältä ainakin näyttää. Saivat kahdeksisen tuntia tekeytyäkin savustuksen jälkeen. Nyt kämppä haisee enemmän savulle kun palopäällikkö kotiin tullessaan.
Tyhjiökone, vai mikä lie nimeltään, kenkkuilee joka kerran kun sitä tarvitaan. Pitää antaa senkin huilata niin kyllä sillä pärjää. Nyt kalat ovat tyhjiössä ja kaapissa.
Tänään ei tarvinnut mennä kauppiasta katsomaan. Sapuskat riittävät hyvin yli pyhän. Jos iltamakkaroita syö säästäen.
Yleensä meillä lämpiää sauna perjantai-iltaisin. Tänään teimme poikkeuksen. Jo kohta puolen päivän jälkeen panin uunin naksumaan. Niin, naksumaan. Uunin kellokoneisto on naksuttanut jo muutaman kuukauden. Uuni toimii muuten hyvin mutta naksuttaa lämmetessään. Tuntuisi kuin naksuttaisi; uusi uuni, uusi uuni. Hyvät kylvyt uunista lähti nytkin.
Yksi kiitospuhelu joululahjoista tuli tänäänkin. Ei ne ihmiset jaksa jouluun odottaa. Uuden älypulimen kanssa on vielä oppimista. Ei tunneta vielä sen hälytysääntäkään saati muita toimintoja. Tämäkin puhelu oli mennä harakoille. Ei tiedetty kuuluuko ääni hellasta, saunan uunista, ovikellosta, palohälyttimestä vai peräti puhelimesta. Valittiin viimeinen vaihtoehto. Hyvä, että ehdittiin vastata.
Iltapäivä ja ilta tuntui pitkältä. Ei ollut oikein mitään tekemistä. Lukeminen ei maistanut. Telkkarista ei tullut mitään mieluista. Kunhan surffasin.
Lopulta päädyin katsomaan Speden vanhaa leffaa. Siitä tuotannon alkupäästä. Kyllä siinä oli oivalluksia enemmän kuin myöhemmissä Speden leffoissa. Niin se tahtoo olla, että kirves tylsyy hakatessa.
Silloin tällöin telkkarista tulee Lego-ohjelmaa. Semmoista mosaiikkiä, ettei kuvasta tietoakaan. Ihmeellisesti ihmiset tyytyvät siihenkin. Kukaan ei tunnu valittavan.
Mutta annahan olla, kun ministeri Kyllönen erehtyi sanomaan Tohmajärvellä olevan syrjäkylän, jota vertasi periferiaksi, niin johan loukkautuivat kylttyyri-ihmiset. Herkkähipiäisiä täällä ollaan. Ja ihan turhaan.
Joulupakina jatkuu.....

Ei kommentteja: