lauantai 21. joulukuuta 2013

LAAJENNETTUA JOULUPAKINAA 2013/2

Perjantai 20.12.2013.
Eilen tuli joululahjan kiitossoitto tyttären pojalta. Elää jo omassa huushollissaan. Tyttäystävänsä kanssa tai ilman. Ota näistä selvää. Kunnon poika. En viitsi kertoa hyviä puolia. Saattaa lukea tätä blogia.
Tyttären tytöltä tuli paketti Hyvinkäältä. Haettiin matkahuollosta, kun puhelin viesti käski. Puolipehmyt tuntuu olevan. Avataan vasta jouluaattona. Kiitoksia molemmille muistamisesta. Lahjoja emme olisi tarvinneet. Muistamista kyllä.
Tuntuu hyvältä tietää, että jotkut kiireessään muistavat. Muistaminen kuuluu samaan kalleriaan tervehtimisen ja kiitoksen kanssa. Sanovat sitä jotkut sivistykseksi.
Eilen tuli oma ostamani joululahja itselleni. Savonlinnan Uittokalusteesta tilasin tuplataimivakan kevätistutukseen. On hieno peli. Semmoinen jossa on vakka kumpaisessakin kainalossa. Ei tarvitse alvariinsa juosta täydennystä hakemassa ”keskusvarastolta”.
Esa (nimi on kasteessa annettu) pistäytyi tarinalla. On harvoja, joiden kanssa voi puhua asioista, joista saatamme olla joskus myös erimieltä. Tällaisia henkilöitä ei juuri minun nykyisestä tuttavuuspiiristä löydy. Keskustelimme laajasti mualiman asioista, mutta myös sotesta ja valtatie 9- linjauksesta. Viimemainitusta kirjoitin kantani myös viimeisimpään Viikko Pohjois-Karjala-lehden pakinapalstaani.
Kello 13,00 – 23,00 välin pyhitin lohen kylmäsavustukseen. Savustuksesta sen erimuotoineen on tullut minulle harrastus. Vähän väliä pitää käryyttää lämpimästi tai kylmästi patiolla. Nyt työnalla on n. 5 kg kylmäsavupatsku.
Joulun jälkeen siirryn lihan kylmäsavustukseen. Ilmakuivaukseen en aio puuttua. Kestää liian kauan ja kärpäsetkin ehtivät tulla väliin häiritsemään.
Joulun odotus jatkuu.....ja mitä ilmeisemmin myös tämä joulupakina.

1 kommentti:

Johora kirjoitti...

Hyvää joulunaikaa Veijolle ja Esalle. Jaksakaa jatkaa tätä aitoa tohmajärveläistä lehteä seuraavina vuosinakin. Ei niiden kirjoitusten tarvii olla monimutkaisia, ovat kuitenkin läheisen tuntuisia.

Johora.