maanantai 17. joulukuuta 2012

Kunnanvaltuusto 7 tuntia 40 minuuttia.

Puheenvuoroja kokouksessa pidettiin, tai keskusteluahan ne olivat, lähes 200 kpl. Jätin puheenvuorot laskematta kun päästiin yli 150.
Oleellista kokouksessa oli taas se kiire ja yhden vaihtoehdon (televisiosta tuttu yhden pysähdyksen taktiikka) taktiikka.
Tohmajärven kunnanhallituksen johtosääntöä oli runtattu uuteen uskoon mahdollisen Attendo-vaihtoehdon toteutumisen varalta. Työn kiire näkyi johtosäännössä. Ristiriitoja, päällekkyyksiä ja tulkintoja tulee riittämään kun ja jos johtosääntöä ryhdytään käyttämään. Tunnen helpotusta, kun en tarvitse olla mukana moisessa sekavassa hommassa.
******
Sama kiire ja epätarkkuudet jatkuivat myös talousarvion ja taloussuunnitelman laadinnassa.
Lauseita otettiin pois ja lisättiin sekä äänestettiin niistä sitä mukaa kun joku niitä esiin kaapi.
Kirjastoauto jatkaa näillä muutoksilla kulkuaan ja määrärahoja nostettiin silloin kun sitä tarvittiin. Tarkemmat tiedot löytyvät päivälehdistä. Budjetti muutoksilla paukkui ylöspäin.
******
Huumoriakin kokouksesta löytyi. Määttälän talo (koulukeskuksen viereinen talo)  oli päätetty vuosi sitten valtuuston päätöksellä purkaa. Nyt inestointiosassa oli 30000 euroa esitetty talon kattamiseen.
Puheen vuorot kävivät puolesta ja vastaan ja siltä väliltä hyvääpäivääkirvestartta.
Kuultiin teknillisen toimiston päällikön mielipide talosta. Jos katetaan se maksaa, jos puretaan se maksaa. Jos myydään voidaan saada rahaa.
Oli siis kolme vaihtoehtoa. Katetaan, puretaan tai myydään. Tehtiin esitys myynnistä. Silloin virisi kilpaileva vastaesitys; Puretaan tai myydään.
Äänestys herätti hilpeyttä. Myynti hävisi esitykselle puretaan tai myydään. Siinä on siis kaksi vaihtoehtoa. Jos puretaan, syntyy kuluja. Jos myydään kuluja ei synny. Voittanut puretaan tai myydään joutui äänestykseen talon kattamisen kanssa. Puretaan tai myydään voitti tämän äänestyksen.
Siinä on hyvä päätös virkamiehille toteutettavaksi. Saa nostaa kunnan kuluja tai lisätä tuloja. Heh, heh. Näinhän on kunnassa eletty tähän asti aina. Ja näytetään elettävän edelleen.  

Ei kommentteja: