tiistai 11. joulukuuta 2012

Puheet ovat puheita, valtuutetuillakin.

Kotipalsta on vähän jälkijunassa. Olin viikon päivät reissussa. Kiitoksia vain kyläisännille. Pitivät ylenpalttisesti vieraanaan.
On siis aika palata muutamalla sanalla vaalien jälkeisiin tunnelmiin. Pontimenani tällä kertaa Uutisalasin.
Lehteen oli haastateltu Keskustan uutta tulevaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Matti Kuittista. Hänen sanomana keskustalaiset pyrkivät pitämään Tohmajärven kunnan itsenäisenä.
Tekisi mieli kysyä, miten pitkään Matti itse on sitä mieltä ja mihin hintaan. Ja jatkokysymys voisi olla minkä kunnan kanssa keskusta sitten kun on pakko yhtyä, aikoo nyyttinsä kantaa.
Matti Kuittinen on mielessäni niin pitkään arvoitus, kunnes hänen mielipiteensä ovat pitempään pysyviä kuin tähän asti. Muistan Matin oikein puhujapöntöstä käsin kehuneen valtuuston kokouksessa Helliä. Sen erinomaisia ja taloudellisia palveluja. Niihin puheisiin verrattuna kovin helposti hän kääntyi yksityistämään sote-palvelut Attendolle.
Yhtä arvoituksellinen on PerusS:n valtuustoryhmä. Luin lehdestä miten Vesa Väistö ennen vaaleja lupasi persujen panevan Tohmajärven kunnan asiat järjestykseen. Nyt hänelle tarjotuu siihen mahdollisuus.
Huonosti näyttää alkuunpääsy persujen porukalla. Uutisalasimessa Vesa Väistö sanoo perussuomalaisten vaalitavoitteen olleen murtaa Keskustan ylivalta, jonka hän nyt näki toteutuvan.
Puheisiin sopii huonosti liittoutuminen Keskustan kanssa. Uskooko Väistö todella, että murtaminen tapahtuu kepun kainalossa.  
Kokoomuksen jätän tällä kertaa pohtimatta. Vilja Laurilaa oli lehteen haastateltu ja hän totesi, että he ovat lähempänä Keskustaa kuin demareita. Se on helppo uskoa, kun muistaa valtuutettu Antero Nenosen puheet menneeltä valtuustokaudelta.
Demareita on heidän omasta mielestään potkittu päähän. Ja siltähän asia näyttää. Onko kysymyksessä syvässä oleva viha vai politiointi, joka voi muuttua jo valtuuston ensimmäisessä kokuksessa.   

Ei kommentteja: