tiistai 18. joulukuuta 2012

On aihetta hämmästelyyn

Tämän päivän Karjalaisessa se julkaistiin, mikä on ollut tiedossa jo aikaisaemminkin. Nimittäin tuleva luottamushenkilöjako Tohmajärvellä. Sekin on tiedossa, että nyt julkaistu jako on puhtaasti tehty ilman demareita. Tietenkin tämä onnistui, kun Tohmajärven kovat pojat ja muutama tyttö halusivat näyttää miten kunnan asiat saadaan kuntoon. Jään sitä odottamaan.
Tuleva valtuuston puheenjohtaja Antero Nenonen tunnetaan hyvin entuudestaan ja tuleva hallituksen puheenjohtaja Marketta Sairanen puheenjohtaja ominaisuuksiltaan on täysin tuntematon. Mielestäni toisen kohdalta ongelmaksi muodostuu ennalta arvattavuus ja toisen kohdalta arvaamattomuus. Herkullinen paikka virkamiehille johtaa kuntaa. Mielensä mukaan.
Lautakunnan paikkajaossa näyttää keskusta noudattaneen hajalaukausta. Jos paikkajaon isältä, joksi on nähty Matti Kuittinen, kysyttäisiin perusteita suhteellisen kokemattomista lautakunnan jäsenistä, hän voisi ehkä sanoa, etsineensä uusia voimia. Kokemusta en näe valinnoissa ainakaan liikaa korostetun.
Samaisessa Karjalaisen jutussa kirjoitetaan, että  demariryhmän periaatteena on, että eniten ääniä saanut nainen tai mies saavat valita tehtävän. Lisäisin nykyisessä tilanteessa lauseeseen, jonka keskustapuolue keskeisella konplauksella on heille katsonut hyväksi jättää.
******
Kuten Nelosissa jo ihmettelin oman värinsä Tohmajärven kunnallispolitiikkaan tulevat näyttämään PerusS:läiset.
Jos väristä pitäisi nykyisten kohdalta jotain sanoa, niin keskusta vihreitä he näyttävät olevan. Näkemyksen perustan heidän kirjallisella sitoutumisellaan ryhtyä tukemaan Keskusta puoluetta luottamushenkilövalinnoissa.
Jos persujen ääniharava Vesa Väistö ilmoittaa ennen vaaleja persujen tavoitteena olevan keskustan ylivallan nujertaminen, niin vaalien jälkeinen toiminta ei siltä näytä.
Oman lisänsä poliittiseen elämään tuo myös se, sanotaanko palatsivallankumous persujen piirissä, joka näkyi viimeisen valtuustokokouksen sanailuissa.
Kokouksessahan Antero Nenonen intoutui käyttämään ikäänkuin seitsikkoryhmän puolesta puheenvuoroaan. Johon siviilissä perussuomalaisten puheenjohtaja valtuutettu Toivo Kakkonen totesi, ettei ole mitään seitsikkoryhmää.
Vesa Väistö Karjalaisen jutussa vahvistaa, että seitsikosta on sovittu kirjallisesti.
Näin sivusta seuraajaa kiinnostaisi kuka on allekirjoittanut sopimuksen ja mitä siinä on sovittu ja millä valtuuksilla. Onko PerusS:n puheenjohtajan Toivo Kakkosen yli kävelty? Jos on, niin ovatko allekirjoittaneet olleet itsensä valtuuttamia yksityishenkilöitä. Valtuustoryhmäähän ei heillä vielä ole. 
Olipa niin tai näin perussuomalaisissa, liikaa kokemusta ja osaamista tuskin muillakaan uusilla luottamushenkilöillä tehtäviinsä on ainakaan ylenpalttisesti.     
 

Ei kommentteja: