torstai 5. huhtikuuta 2012

Valikoivaa tiedottamista

Ensimmäiseksi viittaan Keski-Karjalan Nelosten Paikalliset-palstalla julkaistuun mielipidekirjoitukseen. Lukijan sopii tutustua siihen.
Heti perään kehoitan lukemaan Pitkäperjantain Hesarista koko sivun jutun terveyspalvelujen järjestämisestä Rääkkylässä. Ja onhan siinä vähän Rääkkylän kunnan taloudestakin.
*******
Kyllä nämä esimerkit osoittavat selvästi taas kerran millaista tiedottamista näillä mailla ja mannuilla harrastetaan. Maakunnan valtalehti selvästi kaihtaa kertomasta tiettyjä asioita ja kirjoittaa niistä mitä itse katsoo oikeaksi.
Onko se lehden vai toimittajien valitsema linja? Sitä en tiedä.
*******
Samaa valikoivaa tiedottamista olen huomannut omien kirjoitusteni suhteen. Myös paikallislehdissä. Ei sinne meikäläisen mielipiteet kelpaa, kuin tietyiltä hyväksyttäviltä osilta.
Juuri edellä kerrotusta syystä pidän yllä tätä blogiakin. Tässä on tullut kirjoitettua paljon sellaista, jotka eivät missään tapauksessa kelpaisi paperilehtiin.
Tai oikeastaan kirjoitukset ehkä kelpaisivat, mutta ei kirjoittaja.
******
Persona non grata:aan olen päässyt aukomalla suutani ja kirjoittamalla omia mielipiteitäni ajattelematta ovatko ne muiden mieleen tai aiheuttavatko ne kenties vahinkoa itselle.
Kun ei ole kenenkään talutusnuorassa, tuntuu paremmalta olla "väärässäkin" omine ajatuksineen.
Erityistä mielihyvää tunnen siitä, että puoluepoliitisesti sitoutuneet henkilöt ovat kiinnittäneet huomiotaan kirjoituksiani kohtaan. Tästä kertoo heidän yhteyden ottonsa lehtien päätoimittajiin.
Minulle he ovat kertoneet, etteivät kirjoituksiani ole lukeneet. Se ei heitä kuitenkaan ole estänyt arvostelemasta juttujani.
*******
Palataan Rääkkylän tapaukseen. Henkilökohtaisesti en kannata sosiaali- ja terveyspalvelujen yksityistämistä. Niin tyhmä en kuitenkaan ole, että vain periaatteellisella syyllä ryhtyisin vastustamaan yksityistä palvelua, jos se on toimivampi ja halvempi kuin jokin muu vastaava. esim Helli.
Rääkkylä on onnistunut saamaan tukalassa tilanteessa ponnistelujen jälkeen palvelut pelaamaan. Luulevatko järjestelmän vastustajat tai toimittajat omilla mieltymyksillään muuttamaan asian toiseksi? Jos luulevat niin erehtyvät.
Kansalaiset eivät ole enää höynäytettävissä julkisuus konsteilla. On säälittävää, että sitä vieläkin yritetään.
Hyvä esimerkki tästä höynäyttämisestä on kirjoitukset Kiteen ja Kesälahden kuntaliitoksesta. Siinä takit ovat toimittajien avustamina ja osaltaan toimesta kääntyneet vinhaa vauhtia puolelta toiselle.
Tämmöinen meno ei tiedä hyvää tulevaisuudelle.
Hyvää Pääsiäistä!

Ei kommentteja: