tiistai 17. huhtikuuta 2012

Surullista luettavaa

Karjalaisen otsikko: "Joensuu valitsi Varkauden." Alaotsikko: "Jätteenpolttolaitos: Varkauden laitos miljoonia euroja Kiteetä edullisempi."
Ja höpö höpö, sanon minä. Ensiksikin Joensuu ei ole valinnut Varkautta. Yksitoista enemmän tai vähemmän kotimaakuntaa ajattelevaa kaupungin hallituksen jäsentä esittää, että Pohjois-Karjalan jätteet pitää kuskata Varkauteen Kiteen sijasta.
Toiseksi kysymys ei ole valinnasta Kiteen ja Varkauden vältä, jossa Joensuun kaupungin hallituksen jäsenet ajattelijansa Matti Väistön johdolla ovat sitä mieltä, että he kun nostavat peukalonsa pystyyn Varkauden puolesta järähtelee koko Pohjois-Karjala.
Niin he luulevat. Tosiasiassa heillä ei voi olla mitään sellaista asiantuntevuutta itsellään tai konsulteillaan, jotka näkevät asiat 30 vuoden päähän. He eivät ilmeisesti näe sitäkään, että he vierittävät päätöksellään kustannukset 120000 pohjois-karjalaiselle.
******
Minulla ei ole tietoa mitä jäterintamalla tulee tapahtumaan vai tapahtuuko mitään. Julkisuuteen eivät ole myöskään tulleet "lukuisilla ja laajoilla" asiantuntijaselvityksillä ja nimillään he, jotka ovat saaneet Joensuun kaupungin viranhaltijatyöryhmän Varkauden puolelle. Vieläpä hurmanneet 11 hallituksen jäsentä yksimielisyyteen sijoituspaikasta.
Saattavat olla viisaitakin. Pelättävissä kuitenkin on, jos homma kusee, niin nimiä ei ainakaan sen jälkeen tule esiin.
******
On käsittämätöntä, kun Pohjois-Karjala on juuri menettänyt tuhansia työpaikkoja maailmalle ja muun Suomen eduksi, täällä omalla porukalla jatketaan kurjistamis linjaa.
Mitä täällä tehdään, jos ei osata polttaa omia jätteitäkään. Jatketaan ilmeisesti itkulinjaa. Valtion on tultava ilmeisesti Joensuunkin avuksi loppupelissä, jotta vähät jätteet saadaan kuskattua Varkauteen.
******
Anteeksi vain Joensuun arvoisat kaupungin hallituksen jäsenet. Eritoten kiteeläiset taustat omaava Matti Väistö.
Teitte Varkaus päätöksellä päätöksen Pohjois-Karjalan ja muun Suomen välillä. Ette Kiteen ja Varkauden.
Olen yksinkertainen ihminen. En niin yksinkertainen, että löisin kirveellä omaan jalkaan. En sittenkään vaikka asiantuntijat neuvoisivat.
Toivon teille päätöksen tehneet työnne arvoista menestystä tulevissa kuntavaaleissa.
Suosittelen asettumista ehdolle Kuopioon tai Varkauteen. Niin olette ehkä ajatelleetkin. Toiminnastanne päätellen.
******
Tohmajärvellä kunnanjohtaja ja kunnanhallitus äänin 5-2 luottaa Kuntamaisema Oy:hyn. Siihen samaan konsulttitoimistoon, joka ohjeisti Helli-liikelaitoksen tilit kuntoon. Luottamukselle tulee alkuun hintaa 11500 euroa.
Kolmeen vuoteen Tohmajärven korkein virkamiesjohto on menettänyt osaamisensa terveys- ja vanhuspalvelujen hoitoon. Hehän juuri hoitivat ja johtivat kyseisiä palveluja ennen kuin Helsingistä löysivät konsulttitoimiston järkeistämään palveluja.
Vai onko niin, ettei johtajat nykyisin tarvitse itse vaivautua tekemään niitä töitä, joita varten heidät on alkuaan palkattu. Konsultin selän takanako on mukava lymytä.
Kyseinen Kuntamaisema on antanut jo Hellin aikana kaiken sen tiedon mitä Keski-Karjalaan ja Tohmajärvelle heillä on ollut annettavissa. Olen ollut heidän opissaan. Ja olisivat siellä saaneet olla hekin, jotka nyt opastusta halajavat. Eipä vain näkynyt.
Kuntavaaleja tarvitaan ja odotetaan Tohmajärvelläkin.

Ei kommentteja: