keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Kuntaliitosneuvotteluista

Kesälahdella neuvottelivat kuntaliitoksesta Kesälahti ja Kitee. Tohmajärveläisistä paikalla oli kuulolla kolme kovaa keskustan edustajaa ja kokoomuksesta yksi tosi kova. Joka viimemainittu taitaa olla syleilty keskustan vahvimpiin tukijoihin. Ainakin keskusta käyttää häntä sopivasti "demokratiaa" laajentaessa tiettyyn suuntaan. Tohmajärven demarit eivät lähteneet paikalle kuunteluoppilaiksi. Muistaako kuka millainen oli ennen vanhaan koulussa kuunteluoppilas? Istui jakkaralla ilman pulpetti ja oli hiljaa. Mitä nyt opettaja kävi silloin tällöin pyyhkimässä nenän.
Karjalainen ei ollut vielä uutisoinut tapahtumaa. Tietoni eivät ole siis ainakaan sitä mitä ko. lehti nauvotteluista joskus kertoo. Luulisin, että virallinen tiedottaja kehuu neuvottelua antoisaksi ja kaikin puolin onnistuneeksi. Niinhän se yleensä menee.
Kun Rääkkylä ei katsonut tarpeelliseksi osallistua tähän "kahvitilaisuuteen", tuskin voi puhua mistään Keski-Karjalan kuntaliitosneuvottelusta. Mikä lie neuvottelujen lopullinen tarkoitus sitten ollut? Luulen, että kysymyksessä oli vain ele.
*******
Tähän tilanteeseen johon on Keski-Karjalassa tultu, löytyy vähän ratkaisijoita omista porukoista. Neuvotteluista tuskin voi puhua, jos puheet pyörivät siinä, kuka on nykytilanteeseen syyllinen.
Yleensä syyllistä ei löydetä ja vaikka löydettäisiin, ei hänelle siitä mitään vastuuta koituisi. Kaikki jatkuisi niin kuin ennenkin.
Viisaimmiksi nostetaan yleensä vastuullisista henkilöistä heidät, jotka eivät ole sanoneet asiaan mitään. Siitäkin huolimatta, vaikka kaikki tietävät, etteivät asiasta tiedäkään mitään.
Johtavat virkamiehet seuraavat päättäjien mielenilmauksia ja valitsevat niistä sellaiset, jotka heille itselleen tuntuu mieleisimmältä. Ja taas neuvotellaan ja jatketaan entisellään.
Odotetaan nyt Kesälahden kuntaliitosneuvottelujen virallista tiedotusta. Mitä tässä hötkyilemään.

Ei kommentteja: