tiistai 29. marraskuuta 2011

Jokohan nyt????

Pitkästä aikaa hyviä uutisia Tohmajärven kunnanhallituksen kokouksesta. Hallitus esittää kunnan pysyvän itsenäisenä. Sinällään turha päätös, sillä sellainen on tehty jo vuosia sitten. Nyt oli paikallaan kuitenkin se uusia. Muistin virkistämiseksi.
Itsenäisyys edellyttää kuitenkin talouden tasapainottamista. Se tulee olemaan tiukassa, sillä jäljellä olevalla talouden osalla, joka jää Hellin ulkopuolelle.
Tuntuisi, että nyt jos koska on otettava sosiaali- ja terveyspalvelut omaan hoitoon. Jo senkin vuoksi, että sitten jos ja kun olemme tilanteessa jossa kuntaliitokset ovat esissä on helpompi lähteä niistä neuvottelemaan.
Parasta kuitenkin hallituksen päätöksissä oli se, että hallitus ensimmäisen kerran osoitti yksimielisyyttä asiassa, jossa kuntalaisten asia tuli ensimmäisenä asiana huomioiduksi. Nimenomaan tohmajärveläisten asia.
Hyvää osoitti myös se, että nyt nähtiin sekin, että hallituksen jäsenten esitykset tulevat saamaan yksimielisyyttä, riippumatta kuka hallituksen jäsenistä esityken tekee. Se osoitti selvää irtaantumista kunnanjohtajan yksipuolisista päätösehdotuksista.
Olisiko tässä alku yhteistyölle luottamushenkilöiden kesken, jossa ensimmäiselle sijalle asetetaan kuntalaisten tarpeista huolehtiminen?
Sitä kannattaa toivoa.
Tässä ensi tuntemukset Hallituksen kokouksesta.

1 kommentti:

Johora kirjoitti...

taitaa sittenkin löytyä hiven tohmajärveläistä järkeä ja yhteishenkeä kunnanhenkilöistä. Vaikka vähäistä ja syvällä näyttää olevan.