Nyt kun julkisuuteen on tullut tieto perustettavasta uudesta kolmen kunnan, Kesälahden, Tohmajärven ja Kiteen, yhteistoiminta-alueesta, ovat kuntalaiset ihmeissään.
Helliä ei ole saateltu vielä kunnialla hautaan, kun jo ollaan perustamassa uutta samaa asiaa ajavaa järjestelmää. Sanottakoon sitä vaikka kolmijalka Helliksi.
Vanhan epäonnistuneen Hellin "isä" oli Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen. Sama henkilö on kääntänyt takkinsa ja todennut Hellin kelpaamattomaksi. Kuntalaiset huomasivat saman asian jo kaksi vuotta sitten.
Mihin kolmijalka Helli perustuu. Ei ainakaan Paras-lakiin. Asukkaita on vähemmän kuin Paras-laki edellyttää. Rakennelma ei enteile hallituksen ajamia suurempia kunta- tai työssäkäyntialueita. Taitaa olla kunnanjohtajan ikioma asia ajettavana.
Asia on kunnanvaltuutettujen käsissä. Heidän käsissään on surkastuuko Tohmajärvi sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajana olemattomiin.
Kiteen kaupungin talouden tasapainottamisohjelmaan on kirjattu, että yhteistoiminta-alueen (olipa se uusi tai vanha) kunnista poistuu päivittäinen lääkäripäivystys. Sehän tietää mm. 5000 asukkaan Tohmajärven terveyskeskuksen loppumista vuodeosastoineen. Samalla loppuu myös apteekki. Salmiakin myynnillä ei apteekkia pidetä yllä.
Tätäkö Tohmajärven kunnanjohtaja on hyväksymässä ajaessaan kolmen kunnan yhteistoiminta-aluetta. Sanoipa hän mitä hyvänsä. Terveyskeskuksen lähtemistä se Tohmajärvelle tietää.
Samalla se voi tietää myös sitä, että valtion antamat eurot terveyskeskuksen saneeraamiseen joudutaan maksamaan valtiolle takaisin. Niin kävi Akkalan koulunkin tapauksessa.
Lopuksi. Eikö kunnanvaltuutetut vieläkään vedä jarrua kunnanjohtajan rattaisiin.
Ymmärrän Kiteen tarvitsevan uuden terveyskeskuksen. Ymmärrän senkin, että he tarvitsevat sille myös lisää maksajia. Sitä en ymmärrä, että sen takia pitää tohmajärveläisten luopua palveluistaan omalla paikkakunnalla.
maanantai 5. syyskuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti