torstai 22. syyskuuta 2011

Leikitäänkö sos-ja terveyspalveluilla?


Näyttää siltä, ettei Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyspalveluihin saada tolkkua mitenkään. Viimeksi sen tuuliajosta luin äsken Karjalaisen netistä.

Täytyy vielä kerran onnitella rääkkyläläisiä, kun pääsivat hoitamaan sosiaali- ja terveyspalvelujaan ilman näitä jäljelle jääneitä himmelin rakentajia.

Olen yrittänyt joten kuten pysyä mukana asioiden kulussa. Se onnistuu äärimmäisen huonosti. Eikä ihme, vaikka seuraisi vain Tohmajärven kunnanjohtajan toimia oman kuntansa sosiaali- ja terveyspalvelujen hoitajana. Häneltä näyttää jääneen huomaamatta, ettei terveyskeskuksessamme enää joka päiväksi riitä lääkäriä vastaanottoon.

Lehtitietojen mukaan näyttää, että Keski-Karjalan johtavat päättäjät ovat päätyneet rakentamaan uuden systeemin kolmelle kunnalle. Lehdestä luin ikään kuin kaikki olisi jo tällä johtavien henkilöiden sopimuksella päätetty toteutettavksi. Vain Tohmajärven demarit eivät ole lähteneet uuden himmelin rakentamiseen. Siitä he ansaitsevat kuntalaisten kiitoksen.

Riittääkö demareiden pois jäänti rauhoittamaan tilannetta, ei vielä ole tietoa. Näyttää nimittäin siltä, että nytkin tahdotaan uusi Helli rakentaa samaa menetelmää käyttäen kuin entinenkin. Eli perustetaan ”korkean paikan leiri”. En tiedä missä, mutta kuntien valtuutetut on sinne tarkoitus kutsua 24 päivä lokakuuta.

En tosiaankaan ymmärrä miksi uusi Helli pitää juuri nyt perustaa. Vanhaa Helliä ei ole purettu tai siitä erottu. Kunnanjohtajat vasta äsken vakuuttivat, että Hellin irtisanomisaika on 1 vuosi. Nyt näyttäisi riittävän 1 kuukausi.

Tohmjärven demarit tekivät Hellistä eroamisaloitteen kesällä. Sitä on johtajat jarruttaneet, ettei se vielä tähän päivään ole päässyt valtuustossa päätettäväksi. Aloitteessa esitetään, että sosiaali- ja terveyspalvelut otettaisiin kunnan omaksi palveluksi siihen saakka, kunnes valtiovalta ilmoittaa kantansa uudeksi kuntarakenteeksi. Olisi tyhjää työtä rakennella himmeleitä, jotka saattavat kuntarakenteen myötä rojahtaa lattialle. Miksi kuntien johtajat eivät lämpene kuntaliitoksille. Niissä olisi enemmän järkeä kuin himmelihommilla. Kysyä myös sopii miten valtuutetut alistuvat johtajiensa toilaulujen kannattajiksi. Ohi kuntalaisten tarpeiden.

Ei kommentteja: