lauantai 10. syyskuuta 2011

Lattahännät kuriin

Kirjoittelen tätä edelleen Helsingissä. Tänne tuli puhelu. Isäntämies soitti. Oli huolestunut majavista. Rakentavat pesiään enemmän kuin niitä ehtii purkaa. Vesi tulvii taimikoihin ja metsään. Pyysi minuakin pesänpurkutalkoisiin.
Se nyt sattuu olemaan niin, ettei meikäläisen kyvyillä enää mitään pureta tai rakenneta. Ne ajat on eletty. Mutta jotain tarttis tehdä.
Maat ja mannut ovat yleensä vuokrattu korvauksetta metsästysseuroille. Niinpä nyt kyseessä olevassa tapoauksessakin. Vuokrasopimuksessa muistaakseni on pykälä, jossa metsästysseura lupaa hoitaa pienriistakantaa kuntoon. Saisi hoitaa myös riistakannan asuinseudusta. Eli huolehtia, ettei maisema ala lainehtia.
Seuraava on tiedoksi metsästysseurojen jäsenille. Jos aiotte edelleen ampua hirviä, niin se tapahtuu vain ehdolla, että olette jotain tekemässä myös lattahäntien kannan pienentämiseksi.
++++++
Sitten kysymys, jota en vielä ole ratkaissut. Uusi yhteistoimintaalue Kesälahden, Kiteen ja Tohmajärven kesken kunnanjohtajien mukaan voidaan pykata kasaan ja käyttöön vielä tämän vuoden puolella. Eli Helli puretaan ja uusi "helli" kasaan.
Tohmajärvellä ei ole pystytty puoleen vuoteen tekemään päätöstä siitä, että erottaisiin Hellistä. Asiaa vetkutetaan ja vetkutetaan. Se näyttää olevan, ettei mitään Tohmajärven kunnassa tapahdu, ellei se ole kunnanjohtaja Olli Riikosen mieleinen.

Ei kommentteja: