maanantai 20. huhtikuuta 2009

Siinä sitä ollaan, arvoisa kommentoija

Joko nyt ymmärrettäisiin, ettei puskasta saa tuoda päätösesityksiä ilman kunnollista valmistelua ja kunnanhallituksen päätösehdotusta.
Jätän lukijan ja pöytäkirjan ratkaistavaksi, mitä Jukka Haaranen vastaesityksen sisältöön lopulta kuului.
Omaan piikkiini otan epäselvän kirjoitukseni, joka johtuu kyvyttömyydestäni saada takapenkille selvää mitä valtuustopulpeteista puhutaan. Toinen asia on, että Värtsilä, Uusi-Värtsilä ja Peijonniemi lyövät aivokopassani valtuuston jäseniltä kuultuna sellaista volttia, että ilman oikolukijaa en näytä enää selviäväni. Pitää opettaa kissa lukemaan. Sorry!
* * *
Jälkikommenttina eilisesta valtuuston kokouksesta voisi todeta, että Peijonniemen koulun lopettamiseen vaikutti ratkaisevasti "viisikon" äänestyskäyttäytyminen. Aikaisemmista kokouskäyttäytymisistä olisi luullut heidän olevan lähikoulujen kannattajia. Nyt selvisi heidän äänestäessään Peijonniemen koulun lakkauttamisen puolesta, ettei näin olekaan.
Meikäläisen on vaikea nähdä heidän toiminnassaan ainakaan kouluasiassa kovin paljon johdonmukaisuutta.
Jos viisikko olisi äänestänyt lähikoulun puolesta, olisi äänestystulos ollut 15-12 ja koulu olisi saanut jatkaa toimintaansa.
* * *
Toivottavasti koulujen lakkauttamiset ovat nyt vähän aikaa sivussa. Päättäjien taivaalle näyttää nousevan uhkaavampia pilviä kuin mitä koulujen lakkauttamiset ovatkaan. Seuraavana luullakseni ryhdytään vakavasti keskustelemaan terveyskeskuksen asemasta ja tulevaisuuden näkymistä. Se purautuu kuntalaisten todellisuuteen vielä syvemmälle kuin mitkään muut kunnan palveluissa tapahtuvat muutokset.

Ei kommentteja: