Olen myöhäisherännäinen tietokoneen käytössä. Tuskinpa tätäkään juttua naputtelisin, ellen olsi saanut kenkää mielipiteilleni. Niitähän raapustelin lehtiin pääasiassa kynällä ja koneella. Nimellä ja nimimerkeillä.
Yhtä huono olen, tai vielä huonompi olen ollut, lehtien nettisivujen käyttäjänä. Kunnes tänä syksynä joku höynäytti näyttämään miten sinne päästään ja miten voi itsekin sinne mieliteitään laittaa.
Muutaman mielipiteen olen Karjalaisen netin mielipidesivulle kirjoittanut. Ihan omalla nimelläni. Niin kuin tällekin palstalle.
Innostukseni syynä on ollut se suhteellisen vähäinen kirjoittelu paikallislehdissä keski-karjalaisia ehkä syvällisemmin kuin koskaan koskevasta asiasta. Terveys- ja vanhuspalvelujen järjestäminen Keski-Karjalassa näyttää menevän virkamiesten ohjauksessa sellaiseen suuntaan, joka ei välttämättä ole se paras ja taloudellisin.
Vaihtoehtomalleista keskusteleminen ja vaihtoehtojen keskeinen vertailu on jostain syystä jäänyt tekemättä. Tahattomasti tai ohjailtuna.
Karjalaisen netin mielipide sivuilla on nyt alkanut mielenkiinto kääntynyt myös vaihtoehtojen perään kyselyyn.
* * *
Meneillään oleva kunnanjohtaja Olli Riikosen vetämä sote-projektin ensimmäinen osa päättyy tämän vuoden loppuun. Ilmeisesti myös rahoitus n. 350000 euroa ovat siihen mennessä loppuun käytetyt.
Jos näin on, niin eikö nyt olisi aikalisän paikka. Jos sen aikana otettaisiin keskusteluun yhtenä vaihtoehtona Keski-Karjalaan muodostettava yksi yhteinen kunta. Perusteet tälle vaihtoehdolle ovat huomattavasti paremmat kuin nyt menossa olevalle vaihtoehdottomuudelle.
Keski-Karjalan ja siinä mukana olevien Kiteen, Kesälahden, Rääkkylän ja Tohmajärven tulevaisuus ei ole terveys- ja vanhuspalvelujen järjestämisen varassa. Paikkakuntien tulevaisuus riippuu seutukunnan menestyksestä, ei enää yksityisen kunnan mahdollisuudesta menestyä yksin.
Tämä pitäisi oppineiden kunnanjohtajien ja vastuuta kantavien luottamushenkilöidenkin tajuta.
perjantai 19. lokakuuta 2007
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti