tiistai 4. syyskuuta 2007

Kirje korvesta 3

Männä kesä oli lämmin. Niin kuin kuvasta näkyy. Pitkävarsitossuista, pompasta ja karvahatusta en kuitenkaan luopunut. Mikä pitää kylmän pitää lämpimänkin. Sortsit tempaisin jalkaan muodin ja valokuvaajan takia.

Pahoittelen, että pihanurmi kuvassa on päässyt pitkäksi. Odottelin, että aurinko polttaisi. No, lumi peittää ainakin talvella.

Noista naapureistahan minun piti kirjoittaa. Ovat omituista porukkaa. Niillä on uusi talo. Nyt ne koettaa, että minunkin pitäisi omaani remontoida tai ainakin maalata. Olivat valittaneet kuntaan. Julkisivulautakuntaan.

Minä vastasin, ettei minulla ole velkaakaan niin kuin heillä. Pitäisikö sitäkin naapurin mieliksi hankkia.

Kehuin taloni ulkonäön ja iän. Sanoin, ettei taloni ulkonäkönsä puolesta paljon eroa naapurin vaimon naamasta. Ikää ja ulkonäköä on molemmilla, mutta en puutu naapurin naaman remonttiin, vaikka mieli tekisikin.

Vastakysymyksen tein vallesmannille. Kysyin miksi naapuri ei aja autollaan, vaikka on uusi auto pihassa. Vallesmanni vain yski. Tiesin kysymättäkin, että naapurin ajokortti on kuivumassa, kun istuu illat autossaan ja kuuntelee radiota.

Julkkuja pitää ihailla. Iso Dannykin kestää nuoruusvuosien raameissa. Omasta mielestään. Jopa pursuaa niistä ylikin. Ei näytä yhtään vanhemmalta kuin mitä on todellisuudessa.

Meidän kylällä sanottiin vanhoihin nahkoihin tehdyksi jos oli kaksoisleuka ja ryppyjä naamassa kuin jatsarin varressa.

Tavallisella maatiaismiehellä vanhetessa muisti huononee. Ei muista aina muijansakaan nimeä. Iso Danny muistaa kaikki sussujensa nimet. Ei vaan sitä, että oli yhden kanssa naimisissa.

Rehti ja reilu, ei huoju, ei heilu. Muistelmat peittää mustelmat.

Ymmärrän, että nykyisin naisista tulee julkkuja jos vilauttavat tissiä tai pyllistävät. Tai kertovat olleensa menevän miehen kanssa sängyssä. Vaikka eri öinä.

Toisin oli ennen. Ei ollut telkkuja ja juorulehtiä. Isäntien piti kähmiä piikoja heinäladoissa. Vasta kun pirtissä oli piialla enemmän pentuja kouluun lähdössä kuin emännällä, kuppari otti juorulistalleen.

Ei kommentteja: