torstai 29. elokuuta 2019

Pitääkö pullistella lihaksittakin?


Machoilun aika saa loppua.
Vihreiden nuorisojärjestön takatukkaosaston nutturaryhmä ryhtyi tekemään vaalityötä kepun ja demareiden hyväksi, esittämällä työeläkkeiden leikkausta. EK saksiryhmä ehätti kannattamaan ehdotusta. Mikä ei ole ihme. Vihreillä näyttää olevan paletissaan monia sävyjä. Ikivihreät ovat hallituksessa, jotka pyrkivät korottamaan eläkkeitä ja haalean tulevaisuuden vihreät, jotka ajavat työeläkkeitä alas. Kunpa nutturaryhmä jaksaisi pitää linjaansa esillä seuraaviin vaaleihin asti. Demaritkin pääsisivät vähemmällä vaalibudjetilla. TV-ruudusta nähtynä leikkausten esittäjillä tuskin oli eläkekertymää vuottakaan ja kuultuna vahvisti, ettei juuri tietoakaan eläkkeiden kertymästä kun sanoivat työeläkettä sosiaaliturvaksi. Eläkkeistä puheen ollen tulee mieleen edesmenneen Toivo Murtolan (tosi demari Tohmajärveltä) mielipide eläkkeistä. "Samasta työstä sama palkka koskee myös eläkkeitä." Olisivat leikkaajat puuttuneet ensin tähän ongelmaan.
Naisetko kutsuntoihin ja armeijaan? Varusmiesjärjestöt (huom. mies) kannattivat mutta kaluunajärjestöt vastustivat tätä. Meillä on armeijassa kaluunoihin perustuvat kerhot ja natsattomille sotapesä. Kyllä natsattomat voisivat termarikahvinsa juoda siihen varatuilla paikoilla, mutta se olisi eriarvoistavaa. Lisäksi naisille ei ole meikki- ja vessapaikkojakaan. Ja lemmenjoella on ankeat olot. Ei nainen siellä pärjäisi. Vahvoja argumentteja kaluunaherroilta. Todellisuudessa kysymys on piintyneestä machokulttuurista. Siinä korostetaan keinotekoisesti muskelia ja miehisyyttä. Alistetaan normaalia sukupuolten välistä kanssakäymistä. Pidetään voimassa sukupuolten välisiä keinotekoisia eroja, joilla rajoitetaan naisten pääsyä miesten rinnalle samoihin töihin heidän kanssaan. Kaluunakulttuuri elää voimakkaana armeijassa, vaikka juoksuhautasotaa ei ole käyty kohta sataan vuoteen. Vankeinhoitolaitoksesta hävisivät natsat ja naisten väheksyntä K.J. Långin aikaan. Sama on tapahtunut poliisihallinnossa. Olisiko lopultakin aika saman tapahtuvan armeijassa.
Ulkopolitiikkani ei perustu geeniperimään. Hatarasti se pohjautuu myös saamaani oppiin ja opetukseen. On syytä huomioida tämä ennen kuin jatkaa lukemista. 1940 luvulla Joensuun Klassillisessa Lyseossa opettajina oli luokkasodan aikaiset tai toisen maailman sodan käyneet opettajat. Heidän opeillaan ulkopolitiikasta sai selvän ja yksipuolisen kuvan naapurivaltioista. Sama opetus jatkuin armeijassa 50-luvun puolessa välissä. Jos sojotin kiväärillä länteen päin, huomautettiin, ettei vihollinen tule sieltä päin. Lisäksi voitte huomioida, etten Lyseosta saanut päästötodistusta enkä armeijasta natsan natsaa, vaikka täydet 11 kk. niitä koetin hankkia. Edellä olevista syistä en ryhdy räksyttämään Putiinin tuloon liittyvistä liikennejärjestelyistä, enkä hänen myöhästymisensä ennakoidusta tuloajastaan. Pidän parempana, että Venäjältä kutsuvieraat tulevat myöhässäkin kuin etuajassa ja kutsumattomina. Näkemykseni perustuu saamaani opetukseen ja omakohtaisiin kokemuksiini elämän menosta naapureiden ja naapurivaltioiden välillä.
Tohmajärven kunnan viime aikaiset toimet ihmetyttävät. Rakennetaan kallis tienpätkä, jota ei käytä kukaan. Ryhdytään lannoitusbisnekseen, josta tuskin on ammattitietoa kenelläkään. Rakennetaan harrasteportaat, "liikekeinuja" ja tekonurmea. Kenelle? Sivistyskeskus rakennetaan 12 milj. velalla. Ostetaan purettavia kiinteistöjä, vaikka entisetkin jököttävät tyhjinä. Rahaa riittää miljoona, joskin velkarahaa Luonnontuotehallin laajennukseen, jolla saadaan ainakin toimistotilaa ja autokatosvuokrattavaksi yrittäjälle. Tohmajärvi Seura ry saa avustusta 5000 euroa ja puskurilainaa 10000 euroa. Nurkkalaa tuetaan 4000 eurolla. Rahaa riittää 27 valtuutetulle 10000 euroa nuppia kohti kehiteltäväksi kehitykseen. Kaikki tämä tapahtuu valtuutettujen yksimielisillä päätöksillä. Rikasmies jos kunta oisi niin ymmärtäisin tien ja portaat ei minnekään. Kun en ole rikas mies, niin en ymmärrä tällaista rahan käyttöä. Kirjoitanpahan kumminkin.

Ei kommentteja: