maanantai 12. elokuuta 2019

Vanhoja aikoja en kaipaa tippaakaan.


Sekoilun soisi loppuvan


Viitaten Koti-Karjalan lauantaina julkaistuun lehtijuttuun ”Tohmajärven demariryhmän väitteet Kiteestä päälaellaan” haluan asianosaisena puuttua osaltani keskusteluun.
Ensinnäkin lehtiotsikko oli vähintäänkin harhaan johtava. Demariryhmä ei ole väittänyt Kiteestä mitään. Siksi ryhmän kannanotot ovat tehty kirjallisina ja ovat kaikkien halukkaiden luettavina pöytäkirjoissa ja blogissani.
Maininta kuntaliiton halusta kuulla Kiteetä palvelujen järjestämisestä, perustuu sanomalehti Karjalaisen uutiseen. Samassa uutisessa mainittiin myös Juukan kunta.
Allekirjoittaneelle tai Tohmajärven demariryhmälle ei kuntaliitto raportoi mitä se Kiteen kanssa keskustelee.
Nyt kun Koti-Karjalan lehtijutusta selvisi, että kuntaliiton ja Kiteen keskustelut liittyvät Paras -arviointitutkimusohjelmaan, koskettaa asia suoraan myös sotea. Vai väittääkö joku muuta?
Hallintojohtaja Jaakko Turusen ja kaupunginjohtaja Kirsi Hämäläisen tietämättömyys kannastani ja myös välillisesti demariryhmän kannasta tulla väitteillä lehtien palstoille, on yllättävä.
Jaakko Turuselle olen vastannut hänen kyselyihinsä sähköpostilla 28.1.2008. Kirsi Hämäläisen luona olen käynyt 2.11.2008., esittämässä mielipiteeni sotesta ja mahdollisista muista siihen liittyvistä vaihtoehdoista.
Ikävintä lehtijutussa oli se, että siinä otsikoidaan väittämiksi kirjoittamalla ”jotain”, että puurot ja vellit ovat muka demariryhmällä sekaisin. Mainitaan paikkansa pitämättömiksi kohdaltani nimelläni asioita, joita ei mitenkään yksilöidä. Nehän olisi ollut helppo poimia pöytäkirjoista, kun ovat siellä sanatarkasti. Mitään väittämiä Kiteestä siellä ei ole.
Kaupunginjohtaja Kirsi Hämäläisen toteamus, että olisin tehnyt tahattoman mokan tai tarkoituksellisesti asioita vääristellyt, on käsittämätön. Olen luottamushenkilönä pohtinut asioita, tehnyt kannanottoni kirjallisina sitä älyä käyttäen, joka minulle on suotu. Enempää ei luottamushenkilöltä voine vaatia.
Se, miksi ne eivät sisällöltään miellytä naapurikaupungin johtajaa ja hallintojohtajaa saattaisi olla enemmänkin keskustelun aihe.
Ilmoittamalla julkisesti kannanottojani perättömiksi ja jotenkin julkisiin asiakirjoihin sopimattomiksi, saattavat väitteen esittäjät minut luottamushenkilönä ja kunnanhallituksen virkavastuulla toimivana jäsenenä kuntalaisten edessä halveksittavaan asemaan.
Se puolestaan edellyttää, että väitteen esittäjät osoittavat väitteensä todeksi tai peruvat väitteensä.
Näin se menee.
                                                           Veijo Tuunanen
                                                            Tohmajärven kunnanvaltuuston ja
                                                             hallituksen jäsen.
                                                             www.kotipalsta.blogspot.com  

Ei kommentteja: