maanantai 19. elokuuta 2019

Viime viikon tuotoksia


Totuutta ei voi analysoida
Meikäläisen äly ei kovin korkealle riitä. Sen totesivat jo opettajat aikoinaan. Se vain jäi selvittämättä mikä oli heidän oma osuutensa tilanteeseeni. Pohditaanpa tätä ilmaston muutosta. Tiede ja tutkijat sanoo jotta tuho tuloo. Halla-aho ja Hakkarainen jotain päinvastaista. Josko totuus olisi jotain siltä väliltä. Jos ilmaston muutos pystytään estämään, niin hyvä on. Jos ei pystytä estämään niin on kaksi mahdollisuutta. Kärvistytään tai opitaan elämään uudessa ympäristössä. Tätä viime mainittua mahdollisuutta mielestäni pitäisi nostaa keskusteluun. Harvoin asiat ovat musta valkoisia. Elämässä ja luonnosta löytyy vaihtoehtoja, joista aina löytyy ihmisen kokoinen läpimeno. Kunhan sen eteen tehdään työtä.
On ilo elää sananvapauden maassa. En tiedä yhtyvätkö ajatukseen kaikki Veikkauksesta vastaavat herrat. Tuskin he, jotka keksivät mainoslauseita ja tuskin hekään, joiden pitäisi vastata näiden aivotuotoksien julkaisukelpoisuudesta. Jos on epäselvää kerääkö Veikkaus rahaa, suojaako pelihimoisia nälkäkuolemalta tai jakaako rahaa tuotoksen perusteella johtajille ja politiikoille, joiden pitäisi Veikkauksen toimintaa ohjata, on korjauksen aika. Miten asia saadaan kuntoon, on politiikkojen asia. Tuskin sillä, että Veikkauksen hallituksessa istuu muutama poliitikko yli 30000 euron vuosikorvauksella. Parempaa asiantuntemusta voisi saada urheilijoilta ja halvemmalla. Heidän kentälläänhän Veikkaus pääosaltaan toimiikin.
 Mätäkuu tuottaa tekstiä mediaan tavallista herkemmin. Pääministeri Antti Rinnettä ripitetään, tulkitaan, moititaan ja kiitetään ansioistaan tai ansiotta. Lopulta se on ammatinvalinta kysymys. Ei sen kummempaa. Näin on opittu tekemään. Hienoimmillaan näitä kirjoituksia sanotaan analyyseiksi. Hesarissa Kari Huhta  otsikoi analyysinsä: "Puolustus on Rinteen Akilleen kantapää". Jos analyysi tarkoittaa erittelyä, minä voin todeta sen onnistuneen siinä, että se oli eritetty siitä mitä Rinne sanoi puolustusvoimain komentaja Timo Kiviselle ja mitä yleisesti virkamieskunnalle. Kivinen ei ole nähnyt aihetta puuttua asiaan ja virkamieskunta älähtää Huhdan analyysissä: "Meillä virkamieskunta on lojaali, ja se pätee ennen kaikkea sotilaisiin." Uskallan kysyä, onko näin? Kokemuksesta muistan miten armeijassa kantahenkilökunta halveksi puolustusministeri Emil Skogia. Mitä lojaalisuuteen vaikuttaa kantahenkilökunnan osallistumiskielto politiikkaan. Julkisesti.
Kimpi ja Kumpi taistelevat. Kumpi voitti. Sen päättää keskustan kannattajat puoluekokouksessaan. Perusteena voi olla kummasta on helpompi siirtyä takaisin hallitukseen tai eroon kohta seuraavassa puoluekokouksessa.

Ei kommentteja: