tiistai 30. syyskuuta 2014

Sekalaista

Kemie on saamassa uuden huoltoasema yrittäjän. Kauppakirjat allekirjoitetaan tulevana maanantaina. Hyvä. Ilmaa ei tarvitse kohta hakea Kiteeltä. Sielläkin näyttää happivajausta. Mikäli kaupungin valtuuston kokouksista on jotain pääteltävissä. Päätösehdotuksia tulee ohi esityslistan. Ei olisi pahitteeksi, jos ennen kuin asettuu valtuustoehdokkaaksi hankkisi itselleen kokoustekniikan alkeet. Lisäohjeita saa vaikka kuntalaista.
*****
Kiteeläiset ihastelevat uutta terveyskeskustaan. On niin mukavat odotustilat. Niissä passaa odottaa lääkärin vastaanottoa vaikka pitempäänkin. Lehtikuvista voi päätellä, ettei odottajat kärsi ainakaan happivajetta. On rakennuksessa nelijöitä ja kuutijoita siihen malliin.
******
Tohmajärven kunnahallitus tuo yksimielisen stradegialistan valtuuston käsittelyyn. Jos on viimeisistä yksimielisistä päätöksistä mitään pääteltävissä, ei välttämättä hyvää ole tiedossa. Muistuu mieleeen Katri Helena sekoilu, johon piti kuntalaisten puuttua. Pahin vältettiin, mutta kustannukset, jotka eivät ole epävirallisia jäivät kuntalaisten maksettaviksi. Paljonko? Sitä ei ole tiedotettu, mutta oma arvioni on n. 40000 euroa. Ehkä enemmänkin. Riippuu siitä mitä kuluiksi lasketaan.
******
Uutis Alasin ei ole tipahtanut postiluukusta moneen kuukauteen. Olen vuositilaaja. Odottelen siis vielä muutaman kuukauden. Sittenhän odottelu loppuu luonnostaaan. Olen kuullut, etteivät kaikki odottele yhtä tyynesti. Tatavat tressaja itseään turhaan.
******
Moni kääntynee tilaamaan Koti Karjalaa. Kunta, seurakunta ja kauppaliikkeet ovat jo ilmoitelleet kyseisessä lehdessä. Tohmajärveä edustaa Koti Karjalan hallinnossa Reino Löppönen. Hän ilmaisi käyttämäni nimimerkin kirjoitukset vaaraksi  liikeyritykselleen omassa Facebookissaan. No, eipä juttujani ole lehdessä sen jälkeen julkaistukaan. Kirjoittanut kyllä olen. Niin se on, jotta kenen kuorossa seisot, sen lauluja laulat.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

elä veijo kirjoita uudesta gt-asemasta eläkä konseptiohjauksessa olevasta entisestä wäkästä (poskella), voipi haitata molemmissa vielä olematonta liiketoimintaa. toivotaan uudelle gt-yrittäjälle voimia!