tiistai 11. maaliskuuta 2014

HAVAINTOJA SIELTÄ TÄÄLTÄ

Joensuusta aiotaan tehdä pesäpallokeskus. Sitä mieltä on ainakin Joman valmennuspäällikkö Mikko Pirhonen. Perusteeksi hän näkee hyvät koulut, yliopiston ja loistavat harjoitusmahdollisuudet. Enteitä tulevasta hänen mielestään on myös hyvällä sarjamenestyksellä. Viimeksi hallimestaruudella.
Lähtökohdat ovat kieltämättä paremmat kuin kiteeläisillä. Sitä ei voi kieltää. Mutta ennenkin on nähty, ettei ennakot pidä paikkaansa.
Mielestäni  Kipan ja kiteeeläisten pitää tulla ulos tosikkomaisuudestaan. Pesäpallo on peli. Oikeastaan leikki. Kylätappelumentaliteeetista pitää päästä irtautumaan.
*****
Kirjolohen vapautti pannasta ympäristöjärjestö WWF. Kirjolohen kasvatus on onnistunut puolittamaan aiheuttamansa ympäristähaitat.
Norjan lohi jäi entisiin asemiinsa haitoissaan. Nyt syödään kotimaista kirjolohta. Se on parempaa ja tuoreempaakin kuin norjalainen. Hyvä Suomi.
******
Demokratian kehitys huolestutti Joensuussa kokoontuneita 150 vuotista valtiopäivätoimintaa juhlimaan tulleita. Paikalla näytti olleen reilut sata juhlijaa.
Karjalaisen lehtikuvasta näytti, että juhlijoiden syntymäaika oli lähempänä altiopäivien enismmäistä avausta kuin tätä päivää.
Tarttes tehrä jotain, eikä vain huolestua.
*****
Tarvitaan kolme valtuusto käsittelyä, ennen kuin Kiteellä pääsee lauantaina lääkärin vastaanotolle omaan terveyskeskukseen.
Valtuustoa ennen on pitänyt asiaa käsitellä lukuisissa hallituksen kokouksissa.
Asiaan kuuluu myös kitakäräjät ABC:llä ja Matti Kososen blogissa.
Tuntuu kuin Helli-liikelaitoksen henki vielä eläisi.
Työpaikkakiusaajat ja kiusatut elävät ja voivat hyvin.

Ei kommentteja: