maanantai 24. maaliskuuta 2014

PEILASIKO VALTUUSTO TULEVIA KOKOUKSIAAN

Tohmajärven kunnanvaltuuston kokous kesti tänään tasan yhden tunnin. Merkittävämmäksi tapahtumaksi nousi valtuuston puheenjohtaja Antero Nenosen ennen kokousta tarjoamat täytekakku kahvit. Kun eilen päätetty erva-alueisiin pohjautuva sote saadaan voimaan, tulee kahvitteluun jäämään entistä enemmän aikaa.
*****
Varsinaisia kokousasioita olivat pöytäkirjan tarkastajien valinta ja nimenhuuot. Varsinaisista valtuutetuista ilmeisesti tärkeiden asioiden puutteen takia oli neljä henkilöä jäänyt kotiin. Siinäpä tarkeimmät asiat olivatkin.
Muissa pykälissä höpistiin enemmän tai vähemmän asiasta ja sen vierestä. Todettiin Tikkalan maanostosta, että hallinto-oikeuden päätöksestä valitetaan korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Vesa Väistö totesikin, että tämä onkin hänen valtuustokaudellaan jo viides kunnan oikeudenkäynti.
Asuntojen myynnistä käytiin puolesta ja vastaan niin pyöreä keskustelu, että on sama myydäänkö vai pidetäänkö asunnot kunnan omistuksessa. Valtuustosta löytyy kannattajia ja vastustrajia ja tietenkin heitä, jotka eivät ole puolesta tai vastaan.
Onkamon pysäkin saamista uudelleen käyttöön, ei löytynyt kannattajia eikä vastustajia. Eikä löytynyt Onkamon asemarakennustakaan. Valtuutetut heittivät hetulaa oliko asemarakennus olemassakaan ja jos oli niin väärässä paikassa se ainakin oli.
Ritva Simosen aloite etenee vai eikö etene jäi minulle epäselväksi. Vähillä puheenvuoroilla se läpäisi valtuuston.
Muissa asioissa kahdenkymmenen allekirjoittama aloite jätettiin tämän vuoden aikana vsatattavaksi. Aloitteella pyritään selvittämään ja saamaan kunnan asuntokiinteistöjen isännöinti kilpailuttamaan tai ensiasijaiseksi kunnan omana työnä hoidettavaksi.
Valtuutettu Markus Kontiainen jatkoi värtsiläläisten huolta tieviitoistaan. Viitta-asiat ovat kuulema sekaisin, ettei tiedetä ollaanko Saarivaarassa, Mökkivaarassa, Kenraalinkylässä, Mökkivaarassa vai peräti eksyksissä.
Yli kolmekymmentä puheeenvuoroa tuntiin saatiin sopimaan. Jos asiat tällä tasolla pysyvät niin kuin uskon, ei uuden Soten aikaan meikläinenkään valtuuston kokouksiin jaksa lähteä. Tai kyllä, jos kahvit kestävät täytekakku tasolla.

Ei kommentteja: