tiistai 14. tammikuuta 2014

Härkäviikot vai tipaton tammikuu?

Jos härkäviikoilla ei syödä kuin tähteitä tai jos tipaton tammikuu tarkoittaa, ettei alkomahoolipitoisia juomia saisi hörppiä, niin meikäläinen ei osallistu moiseen tammikuun juhlintaan.
Meikäläisen ruoka- ja juomahalut alkavat olla mittassuhteessa, jota sopii toteuttaa koko vuoden. Niin kuin muutkin halut.
*****
Uusi kompuutterini pelaa hyvin. Nyt kun vielä oppisi sitä käyttämään. Näytän eläväni aikakautta, jossa uuden oppiminen käy yhtä hyvin kuin sille entiselle koiralle. Kuten muistanette. Ajokoiraa on turha opettaa istumaan. Tai Saksan seisojaa istumaan. Sehän käy ilmi jo nimestä.
*****
Pitkästä aikaa kävin Addentolaisia tapaamassa. Ensin hoitaja meinäsi tehdä oharit. Tunsin terveyskeskusrakennusta sen verran, että kiersin eteen.
Siitä eteenpäin on mennyt. Lääkärivuorot ja labrat ovat edenneet sopimuksen mukaan. Liäkärissäkin olen käynyt. Nyt tarvitaan verta lisää purkkiin tutkittavaksi.
Ei minulla mitään ihmeellistä sairautta ole tiedossa. Hellin aikaan en käynyt lääkärissä kertaakaan. Nyt tämä Addento on ensimmäinen kerta. Hyvin on pärjätty molemmin puolin. Hellin virkaporras ei minusta tainnut tykätä. Hoitoporukka ilmeisesti kyllä.
*****
Helliin voi palata vielä sen verran, että onnettomaan Hellin kohtaloon syylliset löytyvät kunnanjohtajista ja heihin sokeasti uskovista luottamushenkilöistä. Ei kaikki luottamushenkilöt Hellille hurranneet. Niukka enemmistö kyllä.
Matti Kososen blogissa "Näin se on nähtävä" käydään nyt tiukkaa keskustelua Tohmajärven kunnan omistamista röntgen-laitteista.
Kuka ne nyt omistaa ja miten omistaja on vaihtunut? Siinäpä selvitettävää alkuun. Sählätty asiassa on. Se on selvä.
*****
Tässä vuoden ajan tuntemukset. Lisää löytyy paperilehdistä ja Facebookista. Siellä käydään lyhyttä mielipiteen vaihtoa. Sopii piipahtaa myös Karjalaisen mielipide-sivuilla.
Hyvää vuoden jatkoa ja onnea härkä- tai tipattomille viikoille kuin koko vuodelle 2014.

1 kommentti:

Johora kirjoitti...

Kuuntelin ja ihmettelin noita esko-pojan puheita. Todellakin voisi tulla Tohmajärvelle ja pistää yhdyspankin talon lämpimäksi. Samalla puuhailla jotain, jolla voisi maksaa mahdolliset rästit sun muut sekä tutustua tämän maan venäläisimpään kuntaan. Voisi todeta sen minkä me jo tiedämme että ovat hyviä naapureita. Ei sanan sanaa pahaa! Mutta maanostossa Suna Kymäläinen (vai mikä se oli) on oikeassa.
Johora.