lauantai 18. tammikuuta 2014

Attendo siirtää tohmajärveläisten erikoissairaanhoitoa Terveystalolle.

Ensimmäiseksi kehoitan lukemaan tämän palstan jutun torstaipäivältä 21.11.2013. Siinä on pohjaa tulevalle tekstille.
Tänään on Karjalaisessa juttu otsikoituna "Attendo ja Terveystalo yhteistyöhön erikoissairaanhoidossa."
Käytännössä se tarkoittanee sitä, että tohmajärveläinen tulevaisuudessa erikoissairaanhoitoa tarvitessaan ei päädy tuttuun keskussairaalaan vaan yksityiseen Terveystaloon.
Minulla ei ole tietopohjaa verrata näiden kahden paremmuutta toisiinsa nähden. Tuskin sitä on kunnanjohtaja Olli Riikosellakaan, vaikka hän uutista pitää kunnan kannalta tervetulleeena asiana.
Epäilystäni tukee se kun muistan miten erinomaisena hän aikoinaan piti Helli-liikelaitoksen palveluja tohmajärveläisille.
Kuntaturva-yhteistyö, mitä sitten lieneekään, jos kunnanjohtaja kysessä olevaa siirtoa pitää uutisena. Ikäänkuin ei olisi aikaisemmin ollut hänellä tietoa siirrosta lainkaan.
******
Siirto osoittaa tohmajärveläisten terveyspalvelujen karanneen luottamushenkilöiden käsistä täysin. Ilmeisesti ainakin kunnanjohtaja lienee päätöksissä jollain tavoin mukana. Sitä tukee kirjoitukseni 21.11.2013 päivältä. Kannattaa lukea.
Seuraako heidän terveystietonsa Keskussairaalasta Terveystaloon, jotka ovat olleet tai parasta-aikaa ovat Keskussairaalassa.
En tahtoisi olla ennakko luuloinen siirron onnistumisesta. Epäilyksiä nousee aina mieleen, kun muistan Helli-seikkailun ja kuntamme johtajan toiminnan sen peerustamiseen ja pystyssä pysyttämiseen. Vielä silloinkin kun saattohoito oli selviö muille.
******
Näyttää siltä, että sosiaali- ja terveysasioita hoidetaan kunnan kannalta katsottuna. Parempi olisi, jos niitä hoidettaisiin kuntalaisten kannalta katsottuna.

Ei kommentteja: